A 2003-as indulása óta több millió játékos tett látogatást a Lineage II online univerzumában, s bár  a többség szemében továbbra is a World Of Warcraft számít etalonnak, tagadhatatlan, hogy a Lineage II is hihetetlen népszerűségnek örvend. A hatalmas sikerre való tekintettel a készítők különleges meglepetéssel kedveskednek a stuff eddigi és leendő játékosainak: egy igen masszív gyűjtői változat piacra dobásával, ami már kinézetével is letaglóz mindenkit a lábáról. S akkor a tartalomról még nem is beszéltünk...

Lássuk hát, miket találunk a gyűjtői változat igencsak igényesen kinéző dobozában!

Lineage II: gyűjtői változat érkezikElőször is természetesen megkapjuk az alapjáték legfrissebb változatát, ami talán nem meglepő, viszont ez már tartalmazni fogja a Lineage II eddigi legnagyobb és legfontosabb kiegészítését, a Kamaelt is, melyben a játék egy új fajjal, a címadó Kamaellel, új területekkel és rengeteg új lehetőséggel bővült. Kapunk egy aprólékosan kidolgozott, kézzel festett Kamael szobrot is, egy 148 oldalas "The Art of Lineage II" könyvet, ami egy művészi munkákat tartalmazó gyűjtemény, telis-tele karaktertervekkel. Lesz még a dobozban egy frissített audio CD is, ami természetesen a játék zenéjét tartalmazza Hyo Beom Lim és Inon Zur előadásában, két hatalmas, A2 méretű poszter, amelyeket összeillesztve egy még nagyobb, A1-es méretű képet kapunk (csak a miheztartás végett: az A1-es papírméret az ISO szabvány szerint 594 mm × 841 mm, azaz nagyjából egy 60×85 centiméteres tapétával leszünk gazdagabbak). Emellé még kitehetünk egy szintén A2-es méretű hivatalos Lineage II térképet is a falra. Tulajdonosai leszünk még három in-game tárgynak is: az első egy Black Half maszk, a második a Pig Lollipop, melynek segítségével disznóvá válhatunk, a harmadik pedig egy zseton, amely árengedményre jogosít fel például név vagy nem megváltoztatásánál.  A csomag tartalmaz még egy 30 napos előfizetést a játékra, továbbá egy 14 napos trial hozzáféréssel és egy 14 napos buddy kóddal is megajándékoznak minket. Ráadásul még mindig nincs vége! Ha mindez nem lett volna elég, akkor 50 szerencsés vásárló egy arany színű kupont találhat a doboz alján, amit egy női dark-elf szoborra válthat be a későbbiekben.

Hivatalos magyar árakról még nem érkezett információ, de Európa-szerte 79.99 eurót, azaz körülbelül 21.000 magyar forintnak megfelelő pénzösszeget kell érte kipengetni. A Lineage II gyűjtői változatát 2008. április 26-tól keressétek a boltok polcain.