Kezdjük a legfontosabbal: a The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar 2007. április 24-én jelenik meg Európában. Ennek örömére a Codemasters egy „forradalmi” (sic!) ötlettel rukkolt elő.

Először is mindazok, akik előrendelik a játékot, az alábbi bónuszokban részesülnek: tíz nappal a hivatalos megjelenés előtt birtokukba vehetik a csomagot, kapnak egy különleges játékbeli cuccot, hat LOTRO- és egy ablakmatricát, valamint egy DVD-t, rajta az előrendelők számára elkészített kliensprogrammal, azaz azonnal nekiállhatnak a világ felfedezésének. A kiadó ez ügyben két garanciát is vállalt:

  • 10 nappal a hivatalos megjelenés előtt a játékos elkészítheti saját karakterét, és beléphet Középföldére
  • Az így létrehozott karaktert az április 24-én beinduló „közszolgáltatáskor” át lehet menteni a széles közönség számára megnyílt szerverekre, minden cuccával, XP-jével és egyebével együtt.

De a legjobb még hátravan: az előrendelők alapító tagjai lehetnek a LOTRO közösségének. A „Founder Member Program” két fizetési opciót tartalmaz:

  • 99 angol fontot, avagy 149,99 eurót (kb. 38 500 Ft) kicsengetve örökös tagsághoz juthatunk, azaz többé egy petákot sem kell fizetni a játékért!
  • Akinek ez húzós, vehet egy hathónapos csomagot is, ennek ára 35,94 font (53,94 euró, kb. 14 ezer Ft).

Mindkét ajánlat a játék megjelenését megelőző nap éjfélig érvényes. Előrendelni a hivatalos weboldal erre rendelt szekciójában lehet, illetve a boltokban, március végétől. Nos, akárhogy is nézem, tényleg pofás kis dolog ez...