LOTR Online: The Shores of EvendimEriador. A Ködhegység és Kék-hegység között elterülő változatos földrajzú terület. Az Első Korban nem játszott különösen nagy szerepet, a Másod Korban viszont emberek királyságokat alapítottak területén. A Harmad Korban eleinte virágzó, népes terület volt, ám Gondor hanyatlása, a Fekete Vész, valamint az Angmarral folytatott harcok jelentősen megtizedelték a lakosságát. Mindez a kor végére annyira eldurvult, hogy Völgyzugoly, Brí-vidék és a Megye kivételével szinte teljesen lakatlan volt.

Eriador északi felében, jó száz mérföldre északra a Megyétől terül el Evendim. Itt, az Esthajnal-hegyek (Emyn Uial) két nyúlványának találkozásánál fekszik a hatalmas Nenuial-tó, melyet Félhomályos tónak is neveznek, és déli partján találhatók az Északi Királyság, Arnor egykori fővárosa, Annúminas, a legősibb númenori település romjai. Legendák szerint a romok mélyén mesés kincsek és hatalommal bíró tárgyak hevernek, és ezek a legendák egyre közelebb csalogatják a gonosz lényeket és Angmar borzalmas erőit.

Mialatt a Szövetség felkészül Völgyzugoly elhagyására, Aragorn arra készül, hogy újrakovácsolja a Narsilt, a kardot, mely lemetszette az Egy Gyűrűt Szauron kezéről, a kardot, melynek darabjaiból készítették az ő fegyverét, az Andurilt, a Nyugat Lángját. Ám ahhoz, hogy a Fény visszatérjen a kardba, szükség van egy ereklyére Annúminas ősi sírboltjaiból. Az a hír járja, hogy az Esthajnal-hegyek erdőit egy ent járja, ki a rég eltűnt ent-asszonyokat keresve. E tájékon él ősidők óta, még mielőtt a Szövetség utolsó serege átvonult volna Angmar legyőzésére, és sok mindet tud arról a korról.

A te feladatod az lesz, hogy megvédd az elhagyott város értékeit, legyűrd Angmar Annúminast fenyegető erőit, és segíts Aragornnak a Narsir újrakovácsolásában. A főbb pontok:

  • Egy hatalmas, felfedezésre váró pálya, melyre csak 30-as szint feletti játékosok merészkedhetnek.
  • Több mint 60 új küldetés
  • Csatlakozhatsz szövetséges hősökhöz, hogy egyesült erővel, egy nagy ostrommal legyőzzétek a hatalmas sárkányt, Thorogot Helegrodban.
  • Továbbfejlesztett zenei rendszer új hangszerekkel, hogy megoszthasd zenédet másokkal
  • Kilenc új szörny, és az első találkozás egy enttel.
    Hat új skill és továbbfejlesztett képesség a Champion kaszt számára.
Érdemes tehát figyelni a szervereket és a hivatalos weboldalt, hiszen hamarosan elérhetővé válik Evendim vidéke!