2014 óta nincs köztünk a közönségkedvenc nevettető, Robin Williams. Születésének hetvenegyedik évfordulóján legemlékezetesebb szerepeivel emlékezünk az amerikai színész-komikusra. Elsősorban a nyolcvanas-kilencvenes években vállalt munkáit kell kiemelni. Az 1987-es Jó reggelt, Vietnám! főszerepét a szintén nemrég köszöntött Forest Whitaker mellett játszotta, majd Terry Gilliam a következő évben beválogatta őt a Münchausen báró kalandjai stábjába.

Máig legnépszerűbb alakításait a Holt költők társaságában, a diákok kedvenc tanáraként, illetve a Gus Van Sant rendezésében készült Good Will Huntingban, Matt Damon oldalán nyújtotta. Szintén a kilencvenes években játszott az Ébredésekben és Kenneth Branagh Hamletjében, majd Christopher Nolan 2002-ben szerződtette Álmatlanság című thrillerébe.

Sokan emlékezhetnek könnyedebb filmjeire. Pályája elején, 1980-ban a legendás Robert Altman keze alatt játszotta Popeye-t, megfordult Harold Ramis Nicsak, ki nyaral! című vígjátékában, 1995-be pedig a Jumanji főszereplőjeként tűnt fel a vásznon. Az Éjszaka a múzeumban trilógia fontos karaktere, de szinkronizált a Disney Aladdinjában is.

Nektek melyek a kedvenc filmjeitek Robin Williams karrierjéből? Írjátok meg kommentben!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: Digital Spy, Horror Geek Life, Boss Hunting, We Got This Covered, The Business Journals, Just Watch)