Ki is lehetne a grunge-korszak ikonikusabb színésznője, mint Liv Tyler? A ma negyvenöt éves színésznő mondhatni rockzenészek körében nevelkedett. Anyja Bebe Buell énekesnő, aki hosszú évekig azt hazudta, hogy párjától, Todd Rundgrentől fogant kislánya. Liv csak kamasz korában fedezte fel a beszédes külső jegyek alapján, hogy valójában az Aerosmith énekese, Steven Tyler az apja és több testvére is van. A zavaros és nehéz iskolás évek után autodidakta módon kezdett színészkedni.

A nagyközönség az Aerosmith klipjeiben, leginkább a Crazy videójában ismerte meg őt, később pedig számos sikerfilmben tűnt fel. Ott volt 1995-ben az azóta megkopott fényű A zenebirodalom visszavág stábjában, az áttörést viszont Bertolucci Lopott szépség című hírhedt-pikáns rendezése hozta meg neki. Később Bruce Willis oldalán az Armageddon egyik főszereplőjeként láthattuk.

Legemlékezetesebb munkája A Gyűrűk Ura trilógia volt, amiben Arwent, a tündét alakította, majd Edward Norton Hulkjának szerelmeként tűnt fel 2008-ban a Marvel Moziverzum egyik legkülönlegesebb produkciójában. Érdemes kiemelni A robot és Frank című sci-fi-vígjátékot, az utóbbi évtizedben pedig A hátrahagyottak című HBO-s fantasy sorozatban, illetve a Brad Pitt nevével fémjelzett Ad Astra epizodistájaként láthattuk.

Az alábbi galériában legikonikusabb alakításairól emlékezünk meg. Nektek melyik a kedvenc filmetek tőle? Írjátok meg kommentben!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!