Egy ideje már biztosan tudjuk, hogy jönni fog a Mafia 3, ám a játékról szinte semmilyen információnk nincs, csak néhány kósza pletyka -- most például azt hallottuk, hogy Louisiana államban játszódik majd a folytatás, bár ez sem teljesen biztos.

A fülest az Actors Access oldalon keresztül kaptuk, ahol színészeket lehet keresni bizonyos szerepekre. Az oldalon nemrégiben a Take-Two rakott ki három felkérést, s noha a projekt nevét nem adták meg, nagyon könnyen lehet, hogy a Mafia 3-hoz toboroznak. Íme a három szereplő rövid leírása:

Franklin: Louisianában született, afrikai és európai felmenőkkel rendelkező, a 20-as éveiben járó férfi, testalkata nagy, kidobóember típusú, de nem szálkás izomzatú. Árvaként nevelkedett fel a fajilag megosztott Egyesült Államok déli részén, majd bűnözői útra tért, miután visszatért a háborúból. Élete során kívülálló volt a feketék és a fehérek között is, de erősen tud kötődni ahhoz, akit a családjának tart. Franklin okos, erős, fegyelmezett, határozott, de visszafogott; bármi áron elvégzi a dolgát.

Tony: Louisianában született, olasz származású, a 30-as éveiben járó, vékony testalkatú, elegánsan öltözködő férfi. Egy zseni a számok és a statisztikák terén, s kiváló ismerője minden sportcsapatnak Louisianában. Tony nem egy átlagos gengszter; alapos és fegyelmezett, és sokkal jobban érdeklik a számok és a profit, mint az emberek. A felületes szemlélő számára Tony egy csendes, visszahúzódó ember képét festi, de valójában képes az agresszióra, ha hátráltatják; nem fél az emberektől, csupán nem érti és nem is szereti őket.

Mickey: Louisianában született, olasz származású, a 20-as éveinek elején járó, átlagos testfelépítésű férfi. Egy fiatal utcai suhanc, akinek nagy a szája, de ha cselekedni kell, már nem olyan bátor. Mickey szokása, hogy olyan munkákkal dicsekszik, amikhez semmi köze nem volt, ezzel keményebb legénynek tűnve, mint amilyen valójában, de mikor megkérdőjelezik a meséjét, visszaváltozik azzá, aki valójában: egy ijedt tinédzserré.

A leírásokat olvasva könnyű elképzelni egy bűnözői drámát New Orleansban és környékén, sőt nem is kell nagy képzelőerő ehhez, hiszen már az 1900-as években megvetette ott a lábát a szervezett bűnözés, s a szeszcsempészettől a prostitúción át gyilkosságokig mindent csináltak a maffiavezérek, pont olyan dolgokat, amiktől szórakoztató egy ilyen típusú játék.

Meg kell azonban jegyzeni, hogy abszolút semmi bizonyíték nincs arra, hogy ez a három szerep a Mafia 3-hoz köthető, csupán annak tűnik -- az is lehet, hogy egy másik projekten ügyködik a Take-Two, s már csak azért is érdemes ezt figyelembe venni, hiszen a kiadó épp mostanában végzett átszervezéseket Csehországban, egy stúdiót bezárva, illetve a fejlesztők egy részét Kaliforniába helyezve át. Várunk tehát a konkrétumokra, miközben reménykedünk abban, hogy tényleg jön a folytatás.

carlos-marcello.jpg

Carlos Marcello (középen) volt az 1940-es években New Orleans maffiavezére. Vajon ő is feltűnik majd az esetleges játékban?