Kevés olyan különös ötlet született eddig a játékok és a valóság összekapcsolására, mint a Nissan GT Academy. A 2008-ban indult rendezvénysorozat célja, hogy a világ legjobb Gran Turismo játékosait valódi versenyautók közelébe juttassa, és ha abban is bizonyítanak, akkor akár igazi versenyző is válhat belőlük -- jó példa erre a mindössze 20 éves walesi Jann Mardenborough, aki szobapilótából lett igazi sofőr.

Bár eddig csak tőlünk nyugatabbra és az USA-ban volt mód rá, most végre Magyarországon (meg a cseheknél és a szlovákoknál) is elindult a Nissan GT Academy. A nevezéshez B-típusú jogosítványra, PS3-ra, GT5-re és 18 letudott évre van szükségünk, na meg egy magyar PSN regisztrációra. A játékosoknak a Deep Forest Raceway pályán kell időmérő köröket futni egy Amuse NISMO 380RS Super Leggerával, majd a legjobb időt elküldeni e-mailben a szervezőknek -- összesen harmincan vesznek részt a döntőben, mely egyébként elég szűk szám ahhoz képest, hogy eddig világszerte 1,5 millióan tették magukat próbára.

Erre egyébként 2012. augusztus 1-jétől szeptember 8-ig van lehetőség, a döntőre ugyanis szeptember 22-én kerül sor, Budapesten. A fődíj: egy Nissan 370Z sportkocsi tesztvezetése a Hungaroringen. Ez persze nem a végleges lehetőség: ha valaki nagyon jól vezet, simán igazi versenyző válhat belőle, lévén ezeket a bemutatókat több csapat menedzsere is figyelni szokta. Alant egy kedvcsináló videót láthattok. További infók a hivatalos oldalon, természetesen magyarul.