• A Marvel Kapitányról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Ma debütál
    • a Most van most című magyar road movie,
    • az Állati csetepata – Ez már röfi! című orosz animációs mese,
    • a francia forradalmat feldolgozó Egy ország, egy király,
    • a Csak a baj van veled! című francia bűnügyi-romantikus vígjáték,
    • az 1848-49-es szabadságharc utáni időkben játszódó szerelmi-családi drámát feldolgozó Guerilla,
    • illetve egy Kurt Waldheim tisztázatlan múltjával foglalkozó dokumentumfilm.

Gazdag filmtermést hoz a hazai mozikba március első csütörtökje. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó alkotás természetesen a Brie Larson főszereplésével készült Marvel Kapitány. A címszereplő előzménytörténete a Bosszúállók következő részét vezeti fel. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

marvel-kapitany-filmkritika.jpg

Most van most címen debütál Szajki Péter (Intim fejlövés) road movie-ja. A film főhőse saját esküvőjéről menekül, hogy az első taxiba üljön be helyette. A páros pedig egyre jobban megismeri egymást az egész napos autókázás során.

Egy orosz animációs mese is érkezik. Az Állati csetepata – Ez már röfi! hősei az egymással megbékélt farkasok és bárányok, akik kénytelenek összefogni a lakóhelyükre látogató két veszélyes jövevénnyel szemben.

Pierre Schoeller (Államérdekből) nagyszabású történelmi moziját is ma mutatják be, ami a nagy francia forradalom idejére, egész pontosan az 1789-93 közti Párizsba vezeti vissza nézőit.

A Csak a baj van veled! kellemes francia bűnügyi-romantikus vígjátéknak ígérkezik. A film hivatalos szinopszisa szerint „a fiatalon megözvegyült rendőrnyomozó, Yvonne megtudja, hogy férje korrupt zsaru volt, és egy ártatlan férfi nyolc évet ült börtönben miatta. Úgy érzi, jóvátétellel tartozik az igazságtalanul büntetett Antoine-nak, aki viszont cserébe rendesen felforgatja az életét.”

Az 1848-49-es szabadságharc utáni időkbe kalauzol vissza Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, ám a Guerilla központi témája nem a politika, hanem egy szerelmi és családi dráma.

Végül, de nem utolsó sorban mától látható a tisztázatlan II. világháborús szerepvállalásáról ismert korábbi osztrák elnökről, Kurt Waldheimről szóló dokumentumfilm. Ruth Beckermann rendező saját archív felvételeit vette elő, amiket a választás előtt készített még 1986-ban.