• Jokerről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Bemutatják az igaz történeten alapuló Az arany kesztyű című német horrort
  • Folytatódik a Kuflik meseszéria
  • Érkezik egy Roger Waters és egy Placido Domingo koncertfilm

Elérkezett október első premiernapja is. Ma debütál a kitörően pozitív kritikákat kapó Joker (a miénket itt olvashatjátok). Todd Phillips noir-hangulatú rendezése a címszereplő stand-up komikusi múltjába repíti vissza a nézőket.

joker-1.jpg

Az arany kesztyű címen érkezik egy igaz történetet feldolgozó német horror. Fritz Honka egykori kéjgyilkos Hamburg külvárosában szedte áldozatait a hetvenes évek első felében, általában magányos hajléktalan vagy prostituált nőket szemelt ki magának. Fatih Akin (Fallal szemben) rendezésének főszerepét Jonas Dessler (A néma forradalom) játssza.

Mától látható A fénykép című német-amerikai-indiai koprodukcióban készült romantikus film, melynek hőse Bombay nevezetességeinél fotózik turistákat. Boldogan éli egyszerű életét, ám egyetlen közeli rokona, nagyanyja folyamatosan azzal nyaggatja, hogy mikor nősül már meg. Egy nap megkér egy gazdag családból származó lányt, hogy játssza el jegyese szerepét, idővel pedig különleges kapcsolat szövődik közöttük.

Folytatódik a Jurik Kristóf és a korábbi Oscar-jelölt M. Tóth Géza rendezésében készülő Kufli meseszéria: bemutatják a Mi újság, kuflik? című epizódot. A szereplők hangját Scherer Péter kölcsönzi.

Két koncertfilm is érkezik a hazai mozikba: bemutatják a Pink Floyd ex-basszerosa, Roger Waters legutóbbi turnéjának amszterdami állomásán,

illetve a pályájának ötvenedik évfordulóját ünneplő Placido Domingo veronai hangversenyén rögzített filmet.

Végül, de nem utolsó sorban mozikba kerül egy Nádas Péterről készült dokumentumfilm.