• Az élősködők című horrorban két naplopó fiatal, tanítónak kiadva magát, elszegődik egy gazdag családhoz
  • A Léghajósok egy meteorológus és agilis mecénásnője kalandját mutatja be a technológiai robbanás és az emancipációs törekvések hajnalán
  • Mától látható Peter Jackson (A Gyűrűk Ura) I. világháborús dokumentumfilmje
  • Bemutatják a Seveled c. magyar és a Tel-Avivban minden megtörténhet c. romkomokat
  • Érkezik két karácsonyi animációs mese is

December első csütörtökjén új filmek érkeznek a hazai mozikba, köztük az év egyik legjobban várt horrorfilmje. Az Élősködők főhősei két végzettség nélküli, naplopó fiatal, akik irigykedve néznek egy jómódú családot, mígnem tanítónak kiadva magukat elszegődnek hozzájuk. Bong Joon-ho (Snowpiercer; Okja; A gazdatest) rendezése a horrorisztikus váz mellett számos szatirikus pillanatot is tartalmaz előzetese alapján.

mv5bodflzdc0zwity2q1ys00ntmyltkznjktztq0yznlywq4y2mwxkeyxkfqcgdeqxvynzawmtc4otyv1sy1000cr0015001000al.jpg

Mától látható egy Felicity Jones és Eddie Redmayne főszereplésével készült kalandfilm is. Az 1860-as években játszódó A léghajósok egy meteorológus és agilis mecénásnője kalandját mutatja be. Hőseink elhatározzák, hogy olyan magasra repülnek, ahol ember még nem járt, hogy tanulmányozzák a légkör időjárási sajátosságait, mindezt a technológiai robbanás és az emancipációs törekvések hajnalán.

mv5bodu5mjk4ote2ov5bml5banbnxkftztgwmze4odixnjmv1sx1777cr001777999al.jpg

Drakulics elvtárs, a FOMO és a Valan után érkezik magyar romkom is. A Seveled hőse egy nőcsábász férfi, akinek az édesanyja súlyos betegséggel hirtelen kórházba kerül, ő pedig, anyját felvidítandó, beviszi hozzá a kórházba terhes ex-sztriptíztáncos szomszédját. A két fiatal ugyan ki nem állhatják egymást, az anya viszont rögtön felépül az „unoka” hírére, így újabb és újabb színjátékkal kell elfedniük előtte az igazságot. 

942.jpg

Végre Magyarországon is mozikba kerül A Gyűrűk Ura rendezőjének I. világháborús dokumentumfilmje. Az Akik már nem öregszenek meg készítésekor több mint hatszáz órányi archív BBC anyagból válogattak, a filmben pedig – sosem látott snittek mellett – több veterán katona mesél élményeiről. A restaurált, színezett és 3D-s megtekintésre is alkalmassá csiszolt film előzetesét alább láthatjátok.

skynews-world-war-one-peter-jackson4448412.jpg

Bemutatnak egy uxemburgi-belga-izraeli-francia romantikus komédiát is. „A fiatal és tapasztalatlan palesztin férfi, Szalam egy izraeli katonával való véletlen találkozás után nem várt esélyt kap: az ország egyik legnépszerűbb szappanoperájának írójaként szerződteti egy neves tévécsatorna. Alkotói pályája egyre magasabbra ível, egy idő után azonban összetűzésbe kerül a sorozat finanszírozóival a történet befejezése miatt. Szalam alkotói és emberi válságba kerül…”

Karácsonyhoz közeledvén bemutatnak két ünnepi animációs gyerekmesét is. Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa valójában egy apró kis lovacska, aki a Mikulás hűséges szánhúzójának visszavonulása után eltökéli, hogy a veterán rénszarcas helyébe lép. Mindenben támogatja Őt legjobb barátja, Mogyi, ám a kis patás hamar rájön, hogy a tét sokkal nagyobb, mint gondolta.

A fentihez nagyon hasonló történetet mutat be a Sarkvidéki akció. „Az ifjú sarki róka, Fürge amilyen apró, olyan hatalmas álmot dédelget kiskora óta: a Villám Futárszolgálat híres szánhúzó kutyáival együtt akarja kézbesíteni a különleges postai küldeményeket az Északi-sark lakóinak.”

És ne feledjétek, hogy ma debütál Netflixen a Házassági történet!