• Gemini Manről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Prédák tinihősei Halloween alkalmából ellátogatnak egy kísértetházba, ott azonban a legfélelmetesebb rémálmaik válnak valóra
  • A FOMO a budapesti fiatalok online világtól terhelt életét mutatja be kendőzetlen őszinteséggel
  • Bemutatják A mások életével Oscar-díjat szerző Florian Henckel von Donnersmarck új filmjét,
  • egy Metallica koncertfilmet
  • és egy Luciano Pavarotti életét feldolgozó dokumentumfilmet

Itt az újabb csütörtök, számtalan különböző stílusú és műfajú film várja a hazai nézőket. Ma debütál a részben Budapesten forgatott Gemini Man. Will Smith sci-fi-thrillerének története szerint hősünknek saját fiatal klónjával kell megküzdenie, aki előre látja minden lépését. Kritikánkat itt olvashatjátok.

ca16e908d28b769f473b071da0db5399.jpg

Mozikba kerül a Hang nélkül készítőinek ígéretes tinihorrorja, a Prédák. Hőseink Halloween alkalmából ellátogatnak egy kísértetházba, ott azonban a legfélelmetesebb rémálmaik válnak valóra és veszélybe kerül az életük.

mv5bmmeynjhmntqtownhns00mze0lwiwmjitnwrhzte3ogvlymuxxkeyxkfqcgdeqxvymzqwmty2nzkv1sy1000sx675al.jpg

Ma debütál az év legjobban várt magyar filmje, a FOMO. Hartung Attila – többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, a Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett – rendezése a budapesti fiatalok online világtól terhelt életét mutatja be kendőzetlen őszinteséggel.

294-2.jpg

Mától látható A mások életével Oscar-díjat szerző Florian Henckel von Donnersmarck új rendezése is. A film főhőse a fasiszta Németországban születik, majd az NDK-ban válik fiatal felnőtté és kezdi meg művészi pályáját. Később ugyan emigrál a szabad világba, de életére és művészetére mindevégig rányomja bélyegét a terhes múlt.

Ezen a héten sem maradunk zenés-/koncertfilmek nélkül. Míg múlt héten egy Palcido Domingo és egy Roger Waters hangversenyt rögzítő alkotást mutattak be, ezúttal egy Metallica koncertfilm

és egy Luciano Pavarotti életét feldolgozó dokumentumfilm kerül vászonra.

Végül, de nem utolsó sorban mozikba kerül A művészet templomai című dokumentfilm-sorozat legújabb része, ami az idén kétszázadik évfordulóját ünneplő madridi Prado Múzeum gyűjteményét mutatja be a nézőknek. Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak. A film narrátora: Jeremy Irons.