• A láthatatlan emberről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Bemutatják
    • az Oscar-díjas Szabó István új filmjét, a Zárójelentést
    • az Oscar-jelölt Todd Haynes igaz történetet feldolgozó rendezését, a Sötét vizekent
    • 10 nap anyu nélkül c. francia vígjátékot és A hegyek szigete c. román bűnügyi filmet

Elérkezett február utolsó premiernapja, ezúttal pedig több ígéretes produkció is várja a hazai mozilátogatókat.

A láthatatlan ember

Böjti kritikájában a közelmúlt egyik legjobb horrorjának értékelte A láthatatlan embert. H. G. Wells regényét ezúttal az első Fűrész epizódok szkriptjét jegyző Leigh Whannel adaptálta, és csavart egyet rajta. A főszerepben Oliver Jackson-Cohen (A Hill-ház szelleme) és Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje) láthatók.

mv5bmza3mmq2zdctmgu4ni00n2yzlwfinjgtmtlimtjmytgwnzhhxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1sx1777cr001777745al.jpg

Zárójelentés

Mától látható az Oscar-díjas és cannes-i győztes Szabó István (Mephisto; Redl ezredes) új rendezése, a provinciális magyar viszonyokat drámai köntösben feltáró Zárójelentés. A történet főhőse egy nyugdíjazott orvos, aki visszaköltözik szülőfalujába és körzeti orvosként kezd dolgozni. Kezdetben szeretettel fogadják a doktort, idővel azonban belekveredik a kisstílű helyi politikai csatározásokba.

Parádés stábbal készült a film: főszerepben Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Kerekes Éva, Stohl András, Udvaros Dorottya és Andorai Péter, az operatőr pedig Koltai Lajos.

10 nap anyu nélkül

Bemutatják a 10 nap anyu nélkül című francia vígjátékot. Hősünk épp előléptetés előtt áll a munkahelyén, felesége azonban váratlanul tíz napos nyaralásra utazik. Hiába írja le párja gondosan, hogy mik a feladatok a gyerekekkel, ez édes kevés a következő tíz napban Antoione boldogulásához.

Sötét vizeken

Megérkezett az Amerikában nagy port kavart Sötét vizeken is. Az Oscar-jelölt Todd Haynes (Távol a mennyországtól; Carol) filmje igaz történetet dolgoz fel. Egy vegyi vállalat évekig mérgezte a szomszédos kisváros ivóvizét, a helyi farmerek pedig végül felkerestek egy híres ügyvédet. Utóbbi kilátástalan, karrierjét és személyes biztonságát is veszélyeztető harcba kezdett a nagyvállalattal szemben...

Főszerepben Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins és Bill Pullman.

A hegyek szigete

Végül, de nem utolsó sorban érkezik egy román heist-film is. A gyönyörű Gilda megkörnyékez egy korrupt rendőrt, hogy segítsen letartóztatott férje, a kétes hírű üzletember megszöktetésében. Gildát azonban nem csak a szerelem hajtja, férje az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya. Végül szép számú csapat verődik össze az akcióra.