Korábban mindenki azt várta, vajon milyen lesz a Denevérember kalandjaiból készült legújabb cím, hiszen az eddigi szuperhősös játékok is elég gyatrán sikerültek. Bruce Wayne azonban ezúttal a kis képernyőkön is bizonyított: a Batman: Arkham Asylum az internetes és nyomatott játéksajtó által összesített eredmények alapján 92,44%-ot kapott átlagban, a Metacritics honlapon pedig 92% az átlageredmény.

A játék emellett még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint minden idők legjobb eredményt elért szuperhősös játéka -- bár ez sokak szerint pusztán az Eidos trükkje volt (lásd a kapcsolódó hírt), hogy megdobja az eladásokat. Végül is sikerült nekik...

Kétségtelen azért az is, hogy a Batman: Sötét Lovag hatalmas sikere is közrejátszott az Arkham Asylum sikerében, hiszen a Christian Bale és Heath Ledger főszereplésével elkészült film minden idők negyedik legnagyobb filmes kasszasikere. Egy biztos: Batman neve jelen pillanatban aranyat ér, és ha még egy ragyogóan jó játék is készül a Denevérember főszerepeltetésével, akkor mindenképpen jogos a kétmilliós bevétel három hét alatt. Gratulációk a készítőknek!