Még meg sem jelent a boltokban a Batman: Arkham Asylum PC-s verziója, azonban már jó pár napja kalózkezekbe került és felkerült az FTP- és torrentoldalakra. Ugyan ezt a szoftveres védelemmel nem sikerült megakadályozni, azonban egy rendkívül mulatságos (és PC-s piacra nézve azért kicsit szomorú...) esetet produkált a játékban található speciális törésellenes kód.

A Chesirec_the_cat nevű felhasználó az Eidos fórumán amiatt panaszkodott, hogy amikor a PC-s verzióval játszott, Batman mintha meghülyült volna: hiába nyomkodta frenetikusan a "," gombot, ahogy az oktatórész mondta, a rettenthetetlen Denevérember nem siklott át egyik platformról a másikra, hanem még egyszer kinyitotta szárnyait és így beleesett az alant található mérgező gázba.

Miután egy másik felhasználó megpróbálta türelmesen lenyugtatni az illetőt, hogy nem kéne ám hőbörögni, amikor a játék még nem is kapható a boltokban, egy Keir nevű adminisztrátor elmagyarázta, hogy ez egy olyan védelem, amellyel azokat a lámákat próbálják elkapni, akik a játék feltört verzióját letöltik, aztán még panaszkodnak is -- mint például hősünket. "Tudod, nem a játék szoftverében van a bug, hanem a moralitásodban." -- tette még hozzá fanyar humorral az adminisztrátor.

Akik nem akarnak bénázó Batman bugot, hanem legálisan végig is akarják vinni a játékot, azok jobban teszik, ha szeptember 15-ig várnak, amikor PC-s verzió megjelenik a boltokban.