A Turn10 immár évek óta folyamatosan elhappolja a legjobb autós játék fejlesztőjének járó címet a világ többi csapatától, ami valószínűleg a mögöttük álló nagy halom pénznek és a jól időzített munkamenetrendnek köszönhető -- összehasonlításképpen a Sony-féle nagy rivális Polyphony Digital a Forza 3, 4 és Horizon megjelenése alatt csak egy Gran Turismót tudott az asztalra tenni (gonosz, provokatív vigyor).

Persze félő kicsit, hogy a Forza sorozat előbb-utóbb rókabőrök halmazává válik, és ezt a fenyegetést a legújabb, egyelőre bejelentetlen részre utaló állásajánlat is magában hordozza: a Turn10 egy hálózati szakembert keres a "Forza Motorsport legújabb verziójához", mely minden bizonnyal az új Xboxra érkező felvonás (Forza Motorsport 5?) akar lenni. Azon kívül, hogy az illetőnek igen komoly szakmai pedigrére van szüksége az állás betöltéséhez, nem sok derül ki -- le lehet hát vonni a nem létező tanulságokat.

Egy biztos: az autós zsáner a halálán van, és ha a Forzához és GT-hez hasonló exkluzív címek nem tartják életben, lassan megszűnik létezni (ehhez egyébként a kritikán aluli játékok is nagyban hozzájárulnak, á la Test Drive: Ferrari). Mi, autóbolondok persze ennek nagyon, de nagyon nem örülnénk, szóval bízzunk benne, hogy egy igényes folytatást kapunk, valamikor a távoli jövőben.