• Nyolc epizódos miniszéria készül Az Usher-ház vége alapján
  • Mike Flanagan (Álom doktorA Hill-ház szelleme) vezeti a munkálatokat
  • Főszerepben Frank Langella, Mark Hamill, Mary McDonnellt és Carla Gugino 

Mike Flanagan (Álom doktorA Hill-ház szelleme) Sylvester Stallone módjára szeret nyilvánosan dolgozni. Nemrég egy Star Wars horror koncepcióját osztotta közösségi oldalán, ezúttal viszont már lekötött produkcióval kapcsolatban tudósított: hamarosan megkezdődnek Poe Az Usher-ház vége (The Fall Of The House Of Usher) című legendás művét adaptáló sorozat munkálatai. A bejelentés kapcsán impozáns színészgárdát nevezett meg az alkotó.

mark-hamill-carla-gugino-carl-lumbly.jpg
(A kép forrása: TV Insider)

„Hogy elmesélhessük a kapzsiságnak, a borzongásnak és a tragédiának ezt az epikus történetét, az Intrepid Pictures [Flanaganék gyártó cége] valaha volt legnagyobb stábját igazoltuk le.” Nem viccelt a négy részt rendezőként is jegyző Flanagan, hiszen a főhőst, az Usher-dinasztia fejét Frank Langella (A chicagói 7-ek tárgyalása, Frost/Nixon) játssza, a család láthatatlan keze, Madeline szerepében pedig Mary McDonnellt (Donnie Darko) láthatjuk majd.

Flanagan friss bejegyzéseiből kiderült továbbá, hogy Carla Gugino (Watchmen, Amerikai gengszter, Jett) és Mark Hamill (Star Wars) is szerepel a sorozatban. Utóbbi karakterét egyelőre nem közölték, viszont úgy fogalmaztak, hogy a kultikus színész „meglepően otthonosan mozog az árnyékban”. Ti megnézitek majd a Mise éjfélkor alkotójának új miniszériáját?