• Egészestés Gorillaz film készül a Netflixen
  • Jelenleg Albarnék részvételével zajlik a forgatókönyvfejlesztés

Az akkor már belső gondokkal küzdő Beatles-t nem különösebben izgatta 1968-ban a népszerű dalaik felhasználásával készült Sárga tengeralattjáró (Yellow Submarine) című animációs film. Nem úgy a Gorillazt friss produkciója. Az 1998-ban alakult, rock, pop, elektronikus és hip-hop elemeket keverő banda nem pusztán furcsa zenéjével, hanem Jamie Hewlett képregényrajzoló alkotta klipjeivel hívta fel magára a figyelmet eleinte. Ritkán jelentek meg a kamera előtt a tagok, inkább animált alteregóikat láthattuk az egyedi stílusú zenei videókban.

Nem meglepő hát, a rajongók számára viszont annál örömtelibb lehet Damon Albarn friss bejelentése, miszerint egy Gorillaz film készül a Netflix berkeiben. Apple Music-nak adott interjújában beszélt a munkálatokról. A Netflixnél vagyok, mert egy egészestés Gorillaz filmet készítünk a szolgáltatóval. Ma forgatókönyvfejlesztő délutánt tartunk Malibuban. Nagyon izgalmas a munka. Olyan dolgot csinálunk, amit már nagyon hosszú ideje terveztünk és ami rengeteg változáson esett át… ez a Gorillaz készít egy filmet. Őszintén.

40bd402a-6d89-44e5-8cd5-a2009c043a72.jpg
(A kép forrása: Discotech)

A korszakalkotó Blur és a The Good, the Bad & the Queen nevű szupergroup frontembereként is ismert Albarn egyébként tavaly elmondta, hogy szerinte a mai klipek nem érik el a Gorillaz filmjeinek a minőségét. Kiemelte, hogy ők inkább a Studio Ghibli világában mozognak.

4365.jpg
(A kép forrása: The Guardian)

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, az utóbbi években bőven el vagyunk és hamarosan még jobban el leszünk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael Jackson és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül egy Prince- és két Amy Winehouse-biopic, illetve 2021-ben is már rengeteg hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: egy Amy, egy Led Zeppelin, egy Beatles és három Britney Spears doksiról, a Netflix The Notorius B.I.G. előtt tisztelgő produkciójáról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a ProdigyCéline DionElvis Presley, Jerry Garcia, MadonnaRobbie Williams és a Sex Pistols pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt az elmúlt hónapokban.