• Baz Luhrmann Elvis Presley életéről készít filmet
  • Az első előzetes karrierjének kései szakaszát idézi meg
  • Premier 2022. június 24-én

A zenésfilmek és a klasszikus kosztümös közegben játszódó munkák mestere, A nagy Gatsby-t, a Moulin Rogue!-t és a korszakos jelentőségű Rómeó és Júliát jegyző Baz Luhrmann Elvis Presley életét feldolgozó filmmel jelentkezik. A rendező közösségi oldalán közzétette az első, felcsigázó teaser előzetest, amiből kiderül, hogy 2022. június 24-én debütál mozikban a film (magyar premierdátumot egyelőre nem hirdettek).

A produkció címét továbbra sem közölték, de elképzelhető, hogy a fenti montázs végén felbukkanó TCB ikonról keresztelik majd el a filmet. A TCB ugyanakkor másra is utalhat, elképzelhető, hogy az énekes karrierjének és életének kései, viszontagságos szakaszát mutatja be a film. (Taking Care of Business-nek hívta zenekarát Elvis, amikor 1969-ben újra koncertezni kezdett.) A királyt Austin Butler (Volt egyszer egy… Hollywood), menedzserét pedig Tom Hanks alakítja. Nektek hogy tetszenek az első képek a műből?

gettyimages-74289871-806b1297-9a36-4c93-8bc9-3850fdfae70e.jpg
(A kép forrása: Rolling Stone)

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, az utóbbi években bőven el vagyunk és hamarosan még jobban el leszünk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael Jackson és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül egy Prince- és két Amy Winehouse-biopic, illetve 2021-ben is már féltucatnyi hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: egy Amy, egy Led Zeppelin és három Britney Spears doksiról, a Netflix The Notorius B.I.G. előtt tisztelgő produkciójáról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a Prodigy, Céline Dion, Robbie Williams és a Sex Pistols pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt az elmúlt hónapokban.