Két zenés karrierfilm friss előzetesét ajánlhatjuk ma nektek. Míg a Netflix a modern musical megteremtője, Jonathan Larson önéletrajzi ihletésű művét adaptálta, a Gaumont Céline Dion biopic-kel jelentkezik hamarosan.

mv5bzjixmzjhowytnwjmzi00zgrilwizm2ytytlhy2vizjzkn2fixkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1mjk3v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

tick, tick… BOOM!

A tragikusan fiatalon, mindössze harmincöt éves korában elhunyt Jonathan Larson Rent és Tick, Tick… Boom! című musicaljei révén sorsfordító hatást gyakorolt a musical történetére. Most utóbbi munkáját dolgozza fel a Netflix Andrew Garfield és Vanessa Hudgens főszereplésével, Lin-Manuel Miranda (Hamilton) rendezésében.

A történet egy fiatal zeneszerzőt követ, aki a kilencvenes évek elején éppen élete nagy művét írja. Az áttörés előtt álló fiú vállán egyre nagyobb a nyomás, mivel barátnője is New York-i művész karrierről álmodik, legjobb barátja pedig korábbi terveit elvetve inkább az anyagi biztonságot választotta. Az AIDS-veszedelem korában játszódó filmet bemutatják kiválasztott mozikban és természetesen streaming platformon is november 19-én.

Aline – A szerelem hangja

Francia-kanada koprodukcióban készül a Céline Dion élettörténetét egy fiktív karakter sorsán keresztül bemutató film. Gyerekkorától kezdve követhetjük a tehetséges Aline-t, akit egy neves producer fedez fel és tesz világsztárrá. Hősünknek az életéből már csak a szerelem hiányzik, amit pártfogója személyében igyekszik megtalálni. A filmben felcsendülnek majd a kilencvenes évek népszerű énekesnőjének slágerei is. Alább láthatjátok a magyar előzetest. Premierdátumot egyelőre nem hirdettek.

mv5bmjk3nmm5ytity2u0my00ntnjltkzztatnmjizjjhy2i2mmyxxkeyxkfqcgdeqxvymzexodezndav1.jpg

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, az utóbbi években bőven el vagyunk és hamarosan még jobban el leszünk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael Jackson és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A sor viszont még közel sem teljes, hiszen készül egy Prince- és két Amy Winehouse-biopic, illetve 2021-ben is már féltucatnyi hasonló filmet mutattak vagy jelentettek be: egy Amy és három Britney Spears doksiról, a Netflix The Notorius B.I.G. előtt tisztelgő produkciójáról, egy Bee Gees moziról, valamint Billie Eilish, a Prodigy, Robbie Williams és a Sex Pistols pályáját feldolgozó művekről adhattunk hírt az elmúlt három hónapban.