Az alaptéma meglehetősen sablonos: a kolonizált Marson bekövetkezett katasztrófa káoszba döntötte a vörös bolygó társadalmát, a víz olyan kincs lett, amelyért élethalál harcot vívnak a túlélők, egész pontosan azok a vállalatok, amelyek birtokolják ezt az erőforrást. A játék idején száz évvel járunk az említett kataklizma után, az egyeduralmat hosszú időre az Abundance kaparintotta meg, ám most új játékos jelent meg a színen, az Aurora, amelynek techomancerei pusztító, energialapú mágikus képességek birtokában próbálják megszerezni a hatalmat. Az öldöklés közepette az Abundance egy fiatal foglya találkozik egy Roy Temperance nevű, rejtélyes férfival, és úgy dönt, megírja a marsi háború krónikáját, főszerepben ezzel a különös emberrel, és az ő egyszemélyes hadjáratával.

A sztoriban tehát Roy bőrébe bújunk, akinek ismeretei igencsak szerteágazóak, így tetszésünk szerint alakíthatjuk őt számtalan skill és perk segítségével, úgy képességeit, mint harci stílusát, melyet a valós idejű csaták során vethetünk be, sőt saját magunk készíthetjük el és módosíthatjuk felszerelésünket is. A szerepjátékvonalat a szerteágazó dialógusrendszer képviseli, a történéseket befolyásoló választásokkal, amelyek nemcsak az egyes NPC-k, de a marsi kolóniák sorsát is megváltoztathatják.

A cyberpunk témájú, saját, Silk Engine nevű multiplatform motorral meghajtott akció/RPG fejlesztője a 2008-ban alapított, független Spiders stúdió, amelynek tagjai korábban többek között a Silverfallon is munkálkodtak, első játékuk a Faery: Legends of Avalon volt, jelenleg pedig a Cyanide-féle Of Orcs and Men tető alá hozásánál bábáskodnak.

A Mars: War Logs 2013-ban jelenik meg az Xbox LIVE és a PlayStation Network rendszerén, illetve digitális formában PC-n. Alant megtekinthetitek az első videót, bővebb anyag a GamesConon várható.