Hivatalos bejelentés még nem érkezett, de a PlayStation 3-as verzió legutóbbi frissítése után három új trófeával bővült a játékhoz megszerezhető „díjak” listája, ezek pedig mind az Arrival névre keresztelt DLC-hez tartoznak.

  • The Ultimate Sacrifice - Complete the Arrival DLC.
  • Last Stand - Survive all five waves in the battle for Object Rho
  • Covert Action - Rescue Dr. Amanda Kenson without attracting hostile attention.

A játék hivatalos fórumán vagy a fejlesztők korábbi közleményeiben nem találni konkrét utalást a csomagra, a Cerberus Network január 24-i frissítése azonban ehhez a DLC-hez kapcsolódik. A hírben ugyanis Dr. Amanda Kensonról esik szó, aki a trófeák között is feltűnik.

A történészek és a csillagászok be vannak zsongva az aacturusi egyetemen dolgozó Dr. Amanda Kenson által ma este bemutatott tanulmány miatt. A professzor csapata azt állítja, hogy fel tudtak állítani egy idővonalat, miután tanulmányozták a mass relay-k gravitációs terében megrekedt porrészecskéket, amiket aztán összevetettek a rendszerben található egyéb porral. És, hogy mi a felfedezés? „A mass effect relay-k csak egy töredéke ötvenezer éves” – írta Dr. Kenson – „a nagy részük ennél jóval idősebb, ami arra utal, hogy a protheanokat megelőző civilizáció készítette őket.”

A Serrice Egyetemen dolgozó Dr. Aurana T'Meles azonban kételkedve fogadta az információkat, mondván: »Habár Dr. Kenson módszereivel nincs semmi gond, az asariak évtizedekkel korábban egy hasonló kutatást végeztek, amit végül nem folytattak. Milyen civilizáció lehetett az, amelyik nem több ezer évvel, hanem több millió évvel ezelőtt járta be a galaxist? És még ha ez is a helyzet, rengeteg nyomot kellett volna találnunk a létezésükről.«”

A játékosok körében természetesen már lázasan megy a találgatás a DLC tartalmát illetően. A népszerű elmélet az, hogy a csomag jóvoltából a játékmenet egy kis lopakodással frissül a rejtélyes Object Rho megszerzése felé vezető úton. Maga a tárgy pedig valószínűleg egy frissen felfedezett prothean ereklye, ami segíthet a Reaperek elleni háborúban.

Mass Effect 2 Arrival DLC -- kiszivárgott infók