• Frissítés: hoax volt
  • A Sinclair Networks állítólag 3 sztori DLC-re kapott megbízást
  • Úgy tűnik, egy sem fog elkészülni
  • Az ok a rossz kritikai fogadtatás és már projektek csúszása
  • No meg az Anthem
  • Az erről tájékoztató Facebook-bejegyzést azóta törölték
  • Mass Effect: Andromeda teszt

Frissítés: minden újságíró idejében eljön az az idő, amikor legjobb szándéka ellenére is hoaxra fut. Ez most az én időm volt. Kiderült ugyanis, hogy nem létezik Sinclair Networks, hiába találtam róla honlapot, Facebook-oldalt, de még Twittert is, mostanra mind megszűnt (de irigylem azt, aki ennyire ráér). A lényeg: a Mass Effect-sorozat producere, Michael Gamble és a Fernando Melo is megerősítette, hogy a saját játékukkal ők foglalkoznak, nem adják ki külsősöknek. Vagyis valószínűleg a DLC is készül, noha erről továbbra sem szóltak egy kukkot sem. Mea culpa.

Eredetileg írtuk: Valószínűleg nem sokan hallottak még a Sinclair Networks nevű aprócska, osztrák stúdióról, mivel nem videojátékok gyártásával foglalkoznak, hanem azzal, hogy nagy stúdiók játékaihoz készítenek megjelenés után tartalmakat, illetve patch-eket, frissítéseket. Így ők azok, akik a Mass Effect: Andromedát is próbálják gatyába rázni, eltűntetni azt a sok technikai bibit, ami a játékban maradt, mi több, három történet központú DLC-re is megbízást kaptak.

Nos, az ő Facebook-oldalukon volt olvasható egy poszt egy rövid ideig, ami valószínűleg nem fogja felvillanyozni azokat, akiknek minden kínja és baja ellenére tetszett a negyedik Mass Effect-játék. A poszt tömören leírja, hogy nem sztori központú DLC az Andromedához. Ennek oka a produkció kezdeti minősége, a gyenge kritikai fogadtatás valamint az, hogy más projektek is jelentős csúszásba kerültek, így az erőforrásokat inkább az Anthemre csoportosítják át. A Mass Effect sorozatot pedig jegelik, amíg a Bioware el nem dönti, milyen irányba folytatódjon. Egyedül az Apex-missziókat fogjuk továbbra is megkapni.

sinclair-mass-effect-andromeda-dlc-cancel.jpg

A hírt megerősíteni látszik az, hogy a Sinclair Networks egyik alkalmazottja eléggé kikelt magából a Bioware Social Networkon, mondván, hogy szerintük az érdeklődés fenntartása és az Anthem okozta stigma lemosása végett kellene a DLC, de a Bioware nem figyel oda a saját közösségére.

Ezt a posztot természetesen azóta törölték, sőt a Sinclair is eltávolította a DLC törléséről szóló bejegyzését a Facebook-oldalról, ami talán reménysugár lehet. Nem kizárt, hogy a Bioware maga készít el a DLC-t, esetleg kiadja másnak. Akárhogy is, a magam részéről azért bánnám, ha legalább a quarianok nem futnának be az Androméda-galaxisba. Persze, azért mérget még ne vegyetek rá, hiszen a Bioware-től senki sem erősítette meg a hírt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!