Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki jobban élvezte a Mass Effect 2-ben a lojalitás-küldetéseket, mint a Begyűjtők hajkurászását. Legyen szó Garrus bosszúhadjáratáról, Tali apakomplexusáról, Miranda testvérének megvédéséről vagy Legion dilemmájáról, mindegyik igen egyedi és ütős pillanatokat vonultatott fel.

Nos, jó hírem van azoknak, akik hozzám hasonlóan szerették a csapattársak hűségét megnyerni: a lojalitás-küldetések visszatérnek a Mass Effect: Andromedában. Erről Mac Walters, a játék direktora tájékoztatott minket a Game Informernek adott interjújában.

„Íróként azt szerettem a legjobban, hogy szabadon vihettem előre a karaktereket. Ez megkönnyítette a dolgomat, ugyanakkor szórakoztatóbb is, hiszen így sokkal specifikusabb történeteket írhattam ezekhez a missziókhoz.”

Azt is megtudhattuk, hogy az ME2-höz képest sokkal nagyobb hatása lesz a lojalitás-küldetéseknek a befejezésre, és sokkal több lehetőségünk is lesz ezekkel kapcsolatban. Így például egyáltalán nem kell majd mindenkit felvennünk a csapatba, hátrahagyhatjuk, akire nincs szükségünk vagy nem szimpatikus.

A Game Informer szerint a lojalitás-küldetések csak egy részét képezik az Andromedának. Lesznek felfedezésre épülő mellékküldetések, sőt, a Ryder-család rejtélyével is foglalkozhatunk majd – ami valószínűleg kötődik az egész Androméda Iniciatívához. És az újabb jó hír: a fő sztori befejezése után tovább járhatjuk az Androméda-galaxist.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!