A jó hír tehát az, hogy kijött az 1.01-es folt, mely egyrészt támogatást épít be a játékba a további (!) letölthető tartalmakhoz, frissíti a kódexben a batáriaiakhoz kapcsolódó képet, és orvosol pár hibát (néma középső és hátsó hangszórók, hardveres egérmutató eltűnése, illetve Shepard néha nem guggolt le magától, amikor alacsony fedezékbe tereltük). A konfigurációs alkalmazás sem omlik össze immár többmagos AMD rendszerek esetén, és a helytelenül kijelzett videomemória problémáját is megoldották a fiúk.

Ezen felül itt a Bring Down the Sky DLC is, amely egy rövid, de annál izgalmasabb küldetést kínál – ráadásul nekünk, PC-seknek ingyen. Bővebben erről a tartalomról Grath írt a Mass Effect Launch Centerben, még az alapjáték megjelenése előtt.

Öröm az ürömben, hogy a kelet-európai verziókhoz egyik csomag sem jó, hiszen, mint azt talán sokan tudjátok, ebben a régióban a CD Projekt lokalizálva terjeszti a játékot, így a „speciális” nyelvekhez, mint amilyen a magyar, az adott országra „idomított” anyagot kell letölteni és felrakni. Jelenleg épp egyeztetünk az itthoni képviselettel, így amint fejlemények vannak, azonnal hozzuk nektek az információkat -- sőt talán még a fájlokat is. Maradjatok vonalban!