Bodak augusztus közepén írt arról, hogy az Oculus Rift hamarosan hivatalosan is megjelenik Európában. Nos, szeptember 20. van, a VR eszköz megjelent, hivatalosan is megrendelhető. A forgalmazók száma idővel egyre bővülni fog, ha valaki most azonnal ki akarja próbálni a VR élményt, a legkönnyebben Angliából megrendelve tudja megtenni azt (nincs vám...). A premier alkalmából természetesen egy közlemény is megjelent, ami a következőket mondja:

"A VR-re már a jövő új számítástechnikai platformjaként tekintenek sokan. Az Oculus Riftre már több, mint 100 teljes értékű VR játék kapható, ebben az évben megjelenik még 30, így most van a legjobb idő a VR élmény megtapasztalására. Mindenki találhat tetszésének megfelelő címet, kezdve a virtuális Minecraft-től egészen a Damaged Core sci-fi lövöldéig."

Az Oculus Riften ezen kívül videók százait lehet megtekinteni ingyenesen, illetve minden szemüveg mellett meg lehet találni a Lucky's Tale nevű platformert. Demók is rendelkezésre állnak, például a Crytek sziklamászós játékának, a The Climbnek a próbaverziója.

oculus-rift-02.png