• Matt Reeves Batman filmje reboot, miközben a DCEU része
  • Ez nem idegen a DC-től: ezt tette a képregényekkel a New 52 és a Rebirth

batman.jpeg

A híresztelések szerint Matt Reeves olyan Batman filmen dolgozik, ami úgy lesz reboot, hogy közben nem távolodik el a filmes univerzum többi részétől. Ezt úgy akarja elérni, hogy fiatal Bruce Wayne-t állít a történet középpontjába. Ezzel a kettős lépéssel a DC kiskaput nyit magának: attól függően, hogy a következő DC-s projektek hogyan teljesítenek, még dönthetnek róla, hogy a Batman a filmes univerzumhoz vagy a Todd Philips-féle Joker előzményfilmhez fog-e csatlakozni.

Ez a lépés nem teljesen idegen a DC Comicstól. Először 2011-ben, majd pedig 2016-ban rebootolta minden képregénysorozatát úgy, hogy közben az idővonal folyamatos maradt. A 2011-es The New 52, majd pedig a 2016-os Rebirth is azt a célt szolgálta, hogy új olvasókat nyerjenek meg maguknak, akiknek így nem szükséges minden korábbi számot elolvasniuk, hogy követni tudják az eseményeket, miközben régi rajongóik sem veszítik el az érdeklődést.

Az új Batman film esetében sajnos kicsit korai a reboot és inkább tűnik fejvesztett kapálózásnak, mint egy 70 éves sorozat utáni frissítésnek. Nekem Batmannagy kedvencem és korántsem vagyok megelégedve azzal, ahogy a karaktert eddig ebben az univerzumban kezelték, s ez a mérgezett egérre emlékeztető tanácstalanság sem ébreszt több bizalmat. Pedig megérdemelne már a publikum egy igazán jó Batman filmet.