A GTA IV-et megelőzően nem sok olyan Rockstar-játék volt, amiben multiplayer módot is találhattunk -- ott van persze a cég Midnight Club-sorozata, de itt volt először igazán kidolgozva ez a mód, s azóta minden programjukban egyre több figyelmet fordítanak a többjátékos szekcióra. A Max Payne 3-ban már egészen komoly, bandaháborúszerű, a maguk kis történetével megspékelt meccsekben vehetünk részt, a GTA V-ben pedig szintén lehetőségünk lesz arra, hogy többedmagukkal ugorjunk neki a városnak.

A fejlesztők egyelőre nagyon hallgatagok a híres GTA-sorozat következő részét illetően, a stúdió vezetője, Dan Houser azonban annyit már elárult, hogy a Max Payne 3-ban létrehozott, a barátainkból álló bandáinkat átvihetjük a GTA V-be a Social Club elnevezésű, 2008-ban indított közösségi hálózat segítségével. Lényegében tehát egy kényelmi funkcióról van szó, hiszen a korábban létrehozott barátlista importálására kerül.

„A multiplayer mód csak egyre fontosabb lesz, ahogy haladunk előre. A Social Clubban bandákat lehet alapítani, ezeket a csapatokat pedig át lehet vinni a Max Payne 3-ból a Grand Theft Auto V-be. Mindent azért csináljuk, hogy az eddigieknél gazdagabb élményben legyen része a játékosoknak, miközben az újoncok és a veteránok is megtalálják a számításukat.”