Amit tehát eddig már megírtunk, de foglaljuk össze: a film forgatókönyvét – mely követi a játék sztoriját - Shawn Ryan írta, aki főleg tévészériákon edződött, hiszen olyan sorozatokhoz írt epizódokat eddig, mint a Nash Bridges, a Kemény zsaruk (The Shield), az Egység (Unit), az Angel (ezeknek egyben producere is volt). A rendező John Moore (Ellenséges terület / Behind Enemy Lines), a főbb szerepekben pedig Mark Wahlberg (Max), Mila Kunis (Mona Sax), Beau Bridges (BB Hensley), Chris O’Donnell (Jason Colvin), Donal Logue (Alex Balder), Kate Burton (Nicole Home),  de érdekességképpen: még Ludacris és Nelly Furtado is feltűnik majd a vásznon. A zeneszerző sem akárki, Marco Beltrami, akit épp idén jelöltek Oscarra a Börtönvonat Yumába (3:10 to Yuma) emlékezetes dallamaiért, de van már Emmy- (David and Lisa miniszéria), és jó pár ASCAP-díja is (Sikoly, Sikoly 2, Penge 2, Terminátor 3, Én, a robot), és nem mellesleg a portfoliójában ott van a Kaptár (Resident Evil), a Drakula 2000, a Hellboy, az Underworld: Evolution és a Die Hard 4 is. A forgatás Torontóban zajlott, idén március 2. és május 9. között, így tehát már az utómunkálatok zajlanak, hogy minden a helyére kerüljön az október közepén esedékes bemutatóra.

Az engem kicsit nyugtalanít, hogy több forrás szerint is (többek között Kunis és Wahlberg is ezt nyilatkozta) PG-13 besorolást fog kapni a film (13 éven aluliak csak szülői felügyelettel), ami nekem azért eléggé gyenge a játékok ismeretében... (A PG-13 leírása szerint nem lehet szex a filmben, csak szolid meztelenkedés, az erőszak nem lehet realisztikus és extrém, és maximum egy erős káromkodás hangozhat el benne.) Csak abban reménykedem, hogy a besorolásnak az utómunkák során feleltetik meg a művet így talán lesz majd belőle egy vágatlan, felnőttebb verzió is DVD-n.

Alant pedig következzék néhány kép: Mark Walhberg mint Max, a film plakátja, három friss, havas forgatási fotó, és két korábbi kép Chris O’Donnellel, valamint egy sokat mondó jelenettel.

Max Payne mozi: októberbenMax Payne mozi: októberben

Max Payne mozi: októberben
Max Payne mozi: októberben
Max Payne mozi: októberben
Max Payne mozi: októberben
Max Payne mozi: októberben