• Medieval Engineers bejelentés
  • A Space Engineers fejlesztőinek új játéka
  • Ebben a középkorban, középkori technológiákkal építkezhetünk
  • Hamarosan indul a korai hozzáférés

A Keen Software House ma jelentette be, hogy már készül a következő játékuk, ami folytatja a szép sikereket elért Space Engineersszel elindított vonalat, csak éppen ezúttal egy időutazásra invitálnak minket. A program a Medieval Engineers címet kapta, s ebből már könnyen kitalálható, hogy a választott időszak a középkor lesz, azon belül pedig az 5-15. század közötti időszak -- de nem ám csak a külsőségek tekintetében fontos ez.

A fejlesztőcsapat egy korhű játékot készít (nyilván könnyítésekkel és sarkításokkal), így csakis olyan módszereket, megoldásokat használhatunk, amikkel a való világban is éltek volna az emberek -- nincsenek tehát varázslatok, meg sárkányok, van viszont rengeteg építkezés. A csapat azt ígéri, hogy most is maximális teret adnak a fantáziánknak, így végtelen számú épületet, gépezetet vagy akármit felépíthetünk, azt szétszedhetjük vagy lerombolhatjuk, mindehhez pedig egy részletes fizikai modell is tartozik, hogy ne csak a technológiák, hanem az ezekkel épített alkotások is hitelesen viselkedjenek súlyuknak és formájuknak megfelelően. Van továbbá harc is, akár testközelből, kardokkal is, de a Keen Software House arra buzdítja a játékosokat, hogy inkább a csatagépekkel szálljanak síkra, elvégre erről, az építkezésről szól az egész játék.

A Medieval Engineers jelenleg alfa stádiumban van, s hamarosan megjelenik Steam korai hozzáférésben. A build a csak az építésről szóló Creative Mode, illetve a harcot is elhozó Survival Mode egy korai prototípusát tartalmazza. Pontos megjelenési dátum még nincs.