• 90 százalékos részesedést ad a bevételekből a My.Games Store
  • De csak akkor, ha a vásárlót közvetlenül a fejlesztő hozza

Bizonyára emlékeztek arra, hogy az Epic Games Store már a kezdetek óta az alacsony jutalékkal igyekszik magához csábítani a kiadókat és a fejlesztőket, hiszen míg a Valve alapesetben 30 százalékot tesz el a bevételekből a Steam-eladások után, addig az Epic áruháza esetében mindössze 12 százalékot vesznek ki a fejlesztők zsebéből a terjesztésért cserébe.

A Warface kiadója, a My.com által üzemeltetett My.Games Store most hasonló megoldással igyekszik csábítani az iparági szereplőket, ők ugyanis még kedvezőbb, 90/10 arányú bevételosztozkodást ígérnek.

meg-az-epic-games-store-nak-is-alaigert-a-my-games-aruhaz.jpg

A helyzet ugyanakkor nem ilyen egyszerű, ennek ugyanis van egy feltétele is: kizárólag azon eladások után adják meg a 90 százalékot, melyek egy egyedi linkről érkeznek. Magyarul amíg a fejlesztő vagy a kiadó hirdeti valahol a játékát (akár a saját oldalán), és onnan érkezik a vásárló, addig minden rendben, de ha valaki betéved az áruházba, és simán csak megveszi a játékot, azért csak a normál 70 százalék jár.

Nem véletlen egyébként, hogy a My.Games így próbál új partnereket szerezni, hiszen az ingyenes játékok mellett meglehetősen kevés fizetős cím található jelenleg a kínálatban.