• Az Epic bejelentette az Epic Games Store indulását
  • Itt az eladásból származó bevétel 88% a fejlesztőt illeti
  • Az áruház először PC-n lesz elérhető, 2019-ben érkezik más nyitott platformokra

Nagyon úgy néz ki, hogy lassan minden bokorban akad majd egy újonnan indított digitális áruház a játékoknak. Idén októberben például elindult a Discord saját áruháza, most pedig az Epic is bejelentette az Epic Game Store-t, mely elsősorban azzal próbálja magához csábítani a fejlesztőket, hogy az eladások után csak 12% jutalékot kér (ráadásul ebbe már az Unreal Engine 4 5%-os jutaléka is beleszámít, ha ezt a motort használják a fejlesztők), szemben a Steam 30%-val.

epic-game-store-tarifak.jpg

A kedvező árazás mellett persze más funkciókat is igyekeznek kiemelni az Epicnél. ezek közül a legérdekesebb a Support-A-Creator program bevonása az áruház működésébe. A program keretein belül a fejlesztők dönthetnek úgy, hogy bevételeik egy általuk meghatározott százalékát a játékukat népszerűsítő streamereknek, youtubereknek adják. Hogy segítsék ennek a programnak a belendülését, az ilyen kiadások első 5%-t az Epic fogja állni a következő 24 hónapban.

Az Epic Games Store egyelőre PC-re és Mac-re érkezik, de 2019-ben tiszteletét teszi majd Androidon, illetve más nyílt platformokon is.

epic-game-store-logo.jpg