• Tele van bugokkal a Kingdom Come: Deliverance
  • A fejlesztők tudnak a problémákról
  • Két hét múlva érkezhet az újabb patch

Tegnap végre megjelent a sokak által hosszú évek óta várt Kingdom Come: Deliverance, a játékosok öröme azonban nem tartott sokáig, lévén a program tele van olyan hibákkal, amelyek a játékmenetet is károsan befolyásolják. A közösségi médiát elöntötték a fura, néha a végigjátszást is akadályozó bugok leírásai, felvételei, a játék mögött álló Warhorse kreatív igazgatója pedig Twitteren adta a világ tudtára, hogy jön a javítás -- igaz, legkorábban csak két hét múlva tölthetik le azt a PC-s játékosok.

"A következő patch nemsokára kijön, és egy rakás bugot orvosol, illetve olyan gondokat is, mint a sebességingadozás. Nagyjából két hét múlva várható a folt megjelenése" -- írta Daniel Vávra.

Hozzátette: ez csak a PC-s vátozat esetében van így, a konzolosok "mielőbb" hozzájuthatnak az 1.3-as javításhoz, náluk ugyanis sokkal durvább hibák is előfordulnak, na meg a játék teljesítménye is rosszabb a PC-s kiadásnál.

Vávra egyébként láthatóan nem veszi túl komolyan a dolgot, még a kedvenc bugját is kiválasztotta, fent láthatjátok a rövidke videót -- hogy ehhez mit szólnak azok, akik cirka 15 ezer forintot fizettek a játékért, más lapra tartozik.

Kis személyes megjegyzés a végére: én múlt hét csütörtök óta játszom a Kingdom Come-mal, akkor még csak az 1.1-es folt volt elérhető a játékhoz, és hát nem egyszer szentségeltem amiatt, hogy egy-egy bugos quest, illetve a feleslegesen korlátozott állásmentési lehetőségek következtében több órányi játékidőt kellett megismételnem. Az azóta kijött 20 gigás 1.2 (az 1.1-gyel együtt 23 gigára rúg) javított pár zavaró hibát (pl. eleinte a térkép küldetésmegjelenítésével is voltak problémák), de a textúrák lassú kirajzolódása nálam még az 1.1-es változatban látottnál is rosszabb lett.

Ti már játszotok a Kingdom Come-mal? Mik a tapasztalataitok?