LG gramUltraslim

A 2023-as CES kiállításon bemutatkozó új gram készülékpalettából kiemelkedik az LG gramUltraslim (15Z90RT modell), amely a portfólió eddigi legvékonyabb képviselője. A kényelmes hordozhatóságot kereső felhasználók számára tervezett Ultraslim rendkívül könnyű, mindössze 998 gramm és összecsukott állapotban csak 10,99 milliméter vastag — utóbbi hozzávetőlegesen egy okostelefon vagy egy jegyzettömb vastagságával egyezik meg. Elegáns kialakítása ellenére a 2023-as gram termékcsalád legvékonyabb tagja így is lenyűgöző képminőséget és feldolgozási teljesítményt nyújt: a szerkezet 15,6 hüvelykes, alacsony tükröződésű bevonattal (Anti-glare Low Reflection - AGLR) ellátott OLED-kijelzőt, valamint az Intel® 13. generációs, nagy teljesítményre kihegyezett processzorát kapta. Az új modell ráadásul az ultrakompakt adapternek köszönhetően még könnyebben hordozható.

LG gramStyle

A 16 és 14 hüvelykes változatban érkező LG gramStyle laptopok (16Z90RS és 14Z90RS) olyan felhasználók számára készültek, akik bárhová is mennek, szeretik kifejezni egyedi stílusukat. Mindkét modell olyan elegáns üvegdizájnt kapott, amely megtöri a ráeső fényt, és ezáltal ragyogó hatást kölcsönöz az eszközöknek bármelyik válaszható szín esetében. A dizájn azonban nem csak e tekintetben kapott kulcsszerepet: a készülékházba rejtett haptikus érintőpad lágy LED-háttérvilágítással reagál a felhasználó érintésére.

lg-gram01.jpg

Azonban az LG gramStyle laptopoknak nem csak a kialakítása kiemelkedő. Mindegyik modell 16:10 arányú, AGLR bevonatú, magas frissítési rátára képes OLED kijelzővel, valamint 13. generációs Intel® Core™ processzorral és Gen4 NVMe™ memóriával (SSD) van felszerelve. A változatos, 2023-as gram termékcsalád többi képviselőjéhez hasonlóan a 16Z90RS és a 14Z90RS is támogatja a Thunderbolt 4 és a HDMI csatlakozást, illetve kiváló hangzást biztosít a portfólióban idén újdonságnak számító Dolby Atmos hangrendszernek köszönhetően.

A 2023-as Ultraslim és Style modellek mellett az idei kínálatban új gram 17, 16, 15 és 14 laptopok (17Z90R, 16Z90R, 15Z90R és 14Z90R) is szerepelnek, amelyek közül mindegyik a márkára jellemző erős teljesítményt és könnyű, kompakt kialakítást kapta meg. A nagy teljesítményt igénylő feladatokhoz, valamint a szórakozáshoz egyaránt kiválóan alkalmas, legújabb 17 és 16 hüvelykes gram NVIDIA GeForce™ RTX 3050 4GB grafikus kártyával, 13. generációs Intel® Core™ processzorral és 4. generációs NVMe™ SSD-vel érkezik. Az új modellek mindegyike kevesebb, mint 1,45 kilogrammot nyom — annak ellenére, hogy nagy kapacitású akkumulátorra van felszerelve, amely egyetlen feltöltéssel több mint 20 órányi videolejátszásra teszi képessé az eszközöket — és ugyanazzal a kompakt adapterrel érkezik, amely a gramUltraslimhez is jár.

A termékek globális bevezetése a jövő hónaptól kezdődik Dél-Koreában.