Az elmúlt időben jó néhány felújított Lucasarts játék jelent meg - Day of the Tentacle, Full Throttle, Grim Fandango, de még van jó néhány klasszikus, igazi kultprogram, ami még várat magára. Sokan játszanának a régi Star Warsokkal, magam is. Tim Schafer, aki maga is dolgozott több Lucas játékon, most azt nyilatkozta, szívesen felújítaná ezeket, megfelelő körülmények és feltételek esetén:

"Szívesen benne lennénk, de ez a Disneytől is függ. Ha meg akarják csinálni, nyilvánvalóan mi is, de ha az eredeti alkotók is részt vesznek benne. Ez teszi a remasterelt játékokat olyan különlegessé, hogy visszatérnek a fejlesztők, megmondják, melyikhez érdemes nyúlni, és melyikhez nem. Mindig szükséges új ötleteket előhúzni a kalapból, de 20 év eltelt már e játékok megjelenése óta, így vissza lehet tekinteni ezen klasszikusokra. Ugyanakkor egyes címek már elérhetetlenek, vagy nem futnak megfelelően, így csak kalózkodással lehet hozzájuk férni."

Ennyi idő alatt természetesen az alapanyag is kellőképpen öregedett. Schafer elmondta, hogy nagy részüket szalagos meghajtókon tárolták, egyes fejlesztők elmentek, de a lehetőség megvan arra, hogy az élőben lévőket összetrombitálják, megkeressék a dolgokat, feltúrják az archívumokat, hogy kiderüljön, mire mennek velük. Schafer kezdetben nem rajongott a felújított játékok ötletéért, de végül is örült neki, hogy megcsinálták azokat a játékokat, amiket mostanra mindenki megvehet és élvezhet.

"Azt gondoltam, végül is nem hozzánk tartoznak a jogok, akkor meg miért ne? Pénzt kerestünk vele, amit a múltban nem tudtunk megtenni. Így volt a Full Throttle-val és a Grim Fandangóval is, amiből mostanra többet adtunk el, mint az első megjelenés után. Szerencsések vagyunk, hogy megcsinálhattuk ezeket a felújított játékokat, olyan emberekkel, akik a Disney-nél és a Lucasartnál dolgoztak, és ugyanúgy rajongói voltak ezeknek a címeknek, és szerencsések vagyunk, mert még mindig vannak olyan emberek, akik ezeket a programokat "élő" programokként akarták látni."

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!