• Peren kívül megegyezett egymással Scarlett Johansson és a Disney
  • Előbbi szerint a Fekete Özvegy párhuzamos bemutatója miatt bevételektől esett el
  • Számokat nem közöltek a megállapodásról, de kifejezték az újabb közös munka iránti elkötelezettségüket

A streaming-mozi ellentét újabb fejezete zárult le, ugyanis Scarlett Johansson és a Disney peren kívül megegyezett egymással. Noha nem nyilvánosak az ügy részletei, ismeretes, hogy a színésznő jogi úton támadta meg a hollywoodi stúdiót, amiért az eredeti tervekkel ellentétben mozik mellett a Disney+ műsorán is bemutatták a Fekete Özvegyet. Johansson azt állította, hogy ezzel potenciális bevételtől fosztották meg (nyáron 50 millió dollárról beszélt), amit jegyeladásból szerzett volna.

Most azonban pont került az ügy végére, jelentette be Alan Bergman, a Disney tartalmakért felelős elnöke. Pontos számokat nem közölt nyilatkozaátban, ugyanakkor elmondta, hogy nagyra értékelik Johansson MCU-hoz való hozzájárulását, sőt várják az újabb közös munkát. Hasonlóképp fogalmazott a színésznő is: büszke a közös kreatív munkára és szívesen részt venne újabb produkciókban is. Nehéz megítélni, hogy az udvariaskodás mögött van-e komoly szándék a folytatásra, mindenesetre Kevin Feige már korábban kijelentette, hogy a későbbi fázisokban is számíthatunk régi szuperhősök visszatérésére.

119658970scarlett-johansson-black-widow.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A Fekete Özvegy kiugró, 215 millió dolláros nyitóhétvégét produkált a filmszínházakban és streaming platformon is izmos, 60 milliós bevétellel kezdett. Később azonban megtorpant a film iránti érdeklődés. A hazai mozikban továbbra is futó opusz 377 millió dollárt gyűjtött eddig a nemzetközi piacon, ami mélyen alulmúlja a Disney várakozásait.