Megérkezett a Quake Wars demó!Végre valahára tehát megjelent a sokat citált Enemy Territory: Quake Wars demonstrációja, így bárki, mindenféle korlátozás nélkül kipróbálhatja a címet és eldöntheti maga, hogy kell-e ez neki. A grafikát leginkább a Battlefield 2142-höz lehet hasonlítani, ám a játékmenet merőben eltér az eddigiektől. Aki nem ismerné: ugyanúgy körökre osztott meccseket játszhatunk, csak az emberek vagy a stroggok oldalán. A két fajon belül különböző harcos kasztok vannak, ám a csavar ezután jön, hiszen a csatamezőn különféle küldetéseket lehet végrehajtani az egyes alosztályokkal, melyekért tapasztalati pontokat kapunk - ahogyan a fragekért is.

Ez a küldetéses rendszer elsőre jól hangzik, ráadásul a játékot is kellően feldobja, amely igényli is a csapatorientáltságot, de valami akkor sincs a helyén. Engem nem tudott úgy rabul ejteni, mint például a Battlefield hangulata, noha az összes Quake epizódot hónapokig nyüstöltem, mivel a világa és az atmoszférája is nagyon szimpatikus volt.

De nem szeretném senkinek a kedvét szegni vagy lebeszélni a játékról, bizonyosan rajtam kívül rengeteg embernek tetszik úgy ahogy van, mivel egyáltalán nem lett rossz a móka, csupán engem nem fogott meg. Mindenki próbálja ki a demót és játszatok - mindenképpen megér egy próbát! Aki már nyüstölte a bétát, azoknak ismerősen csenghet a Valley nevű pálya, melyen a demóban oszthatjuk egymás mind online, mind offline módon, mivel a bot-támogatás is elérhető, úgyhogy a mesterséges intelligenciát is górcső alá vehetitek! Fontos megjegyezni, hogy akinek a gépében ATI kártya izzad, azok mindenképpen töltsék le a hírhez csatolt Catalyst driver gyorsjavítást, mert komoly sebességnövekedést érhettek el vele a demóban! Jó játékot!