Pár napja Scott Cawthon, a Five Nights at Freddy's-sorozat atyja azzal kapcsolatban szabadkozott a szülőszobából írva, hogy a kis utód és a számítógépe lehalása miatt sajnos csak február 19-én készül el a játékot RPG-ként átértelmező Five Nights at Freddy's World munkálataival. Ám úgy tűnik, hogy a munkamániás fejlesztőt ez sem hátráltatta semmiben, sőt, olyannyira felpörgette a magát, hogy a tegnapi napon már meg is jelentette a programot.

A színes RPG-ben a FNAF univerzum jól ismert szereplői (40 válaszható karakter), a vérszomjas animatronikok térnek vissza, igaz, jóval barátságosabb formában, hogy csapatot alkotva küzdjék le a rájuk támadó változatos ellenfeleket egy digitális világban, ahol minden játék elromlott. Freddyéket irányítva nekünk kell megtalálunk mindennek az okozóját, a kaland pedig nem lesz könnyű, hiszen többféle nehézségi szinttel és többféle befejezési lehetőséggel is találkozhatunk a programban, melynek zenéjét Leon Riskin zeneszerző komponálta.

A 10 dollárért árult játéknak természetesen nincs nagy gépigénye, már egy 2 GHz-es Intel Pentium 4-es processzorral és egy 1 GB-os videokártyával szépen elfut, és mindössze 400 MB-ot foglal el a merevlemezből.

Cawthon pedig ezek után sem áll le, hiszen máris nekiállt a Five Nights at Freddy's World iOS és Android operációs rendszereken futó változatának.