• A Rogue One A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódik
  • Az első Halálcsillag terveinek ellopásáról szól
  • December 15-én kerül a magyar mozikba

Ha mindig is tudni akartad, hogy vívta ki a Lázadók Szövetsége az első győzelmét a polgárháborúban és szerezte meg a Halálcsillag terveit, akkor a Rogue One: A Star Wars Story, vagy magyar keresztségben Zsivány Egy – Egy Star Wars történet a te filmed lesz. Ez ugyanis pont ezt meséli el.

A Lucasfilm célja a Story-filmekkel a tehénke fejésén és a róka nyúzásán kívül, hogy kisebb, a fősodortól történetében, szereplőiben és stílusában jelentősen eltérő Star Wars történeteket meséljenek el. A Rogue One-t – amit leginkább egy háborús történetként írnak le – Gareth Edwards rendezi, akinek a legutóbbi Godzillát is köszönhetjük. Ami viszont érdekfeszítőbb, az a szereplők listája. A főhősnőt Felicity Jones (A mindenség elmélete) alakítja, mellette szerepet kapott Mads Mikkelsen (Hannibál televíziós sorozat), Alan Tudyk (Firefly), Ben Mendelsohn (A Sötét Lovag: Felemelkedés), Forest Whitaker (Az utolsó skót király), és Donnie Yen (Penge 2 – de inkább kínai akciófilmjeiről híres).

A teaser trailerben, amiben egyelőre inkább effekt nélküli jeleneteket és kissé fanfilm hatású CGI-modelleket láthatunk (a forgatás már befejeződött, jelenleg az utómunkálatok zajlanak, szóval ezek még távolról sem a végleges effektek), de már nem egy ismerős elem is feltűnik az AT-AT birodalmi lépegetőtől a Yavin IV-en létesített lázadó bázison át a klasszikus T-65-ös X-szárnyúig.

A Rogue One a világpremierrel egyazon időben, december 15-én kerül a magyar mozikba.