• Ratched nővér előzménytörténetéről készít sorozatot a Netflix
  • Főszerepben Sarah Paulson
  • Premier szeptember 18-án

A tegnap elhunyt Oscar-díjas Jiři Menzel nagy cseh pályatársa, Milos Forman Száll a kakukk fészkére című rendezéséhez (ami egyébként elsőként gyűjtötte be 1975-ben mind az öt kiemelt Oscart) készít spin-off szériát a Netflix. Ratched nővér előzménytörténetét mutatják be, akit az Üvegben szintén piszchiáterként látható Sarah Paulson alakít majd. A streamingszolgáltató annyira bízik a sorozat sikerében, hogy már a második évadot is berendelte.

mv5bztfmmgi4ytetnmrkys00ymu4ltg1yjatmzq5yzc5ymvkotfjxkeyxkfqcgdeqxvymtm2mzg4mav1sx1777cr001777809al.jpg

  • A Száll a kakukk fészkére Ken Kesey regénye, amiben az embertelen körülmények között kezelt pszichiátriai betegek körülményeit festi le az ötvenes évek Amerikájában.
  • A nyilvánvaló politikai tartalommal is bíró könyvet Milos Forman adaptálta filmre 1975-ben Jack Nicholson, Louise Fletcher, Danny DeVito, Christopher Lloyd, Will Sampson és Vincent Schiavelli főszereplésével.
  • Forman rendezése azért is írt történelmet, mert az öt nagy Oscar-kategória mindegyikében győzedelmeskedett.

mv5bzdg4ytbjymmtngnlzi00ngvklwe4odktmtk2zddlmtg2ywvhxkeyxkfqcgdeqxvymtm2mzg4mav1sx1777cr001777811al.jpg

A sorozat az Amerikai Horror Story-t, A politikust és a Glee-t jegyző Ryan Murphy vezényletével készül, a főszeplőket Paulson mellett Sharon Stone (Elemi ösztön), Corey Stoll (A Hangya) és Cynthia Nixon (Szex és New York) alakítják. Szeptember 18-án debütál a nyolc epizódból álló nyitóévad a Netflix kínálatában. Első előzetese után pedig érkezett egy másik, hosszú trailer is.