• Az EA szerint a loot boxok inkább "meglepetés mechanikák"
  • Így védekeztek a brit parlament Digitális, Kulturális, Média és Sport Bizottságának ülésén

A loot box rendszer volt a téma a brit parlament Digitális, Kulturális, Média és Sport Bizottságának tegnapi ülésén, ahol többek között az EA képviselői is jelen voltak. A téma a játékokon belüli szerencsejáték volt, melyek kapcsán úgy fogalmaztak, hogy a loot boxok valójában "meglepetés mechanikák" - hasonlóak, mint mondjuk a Kinder-tojás.

meglepetesnek-hivta-a-loot-boxokat-az-ea-a-brit-parlamentben.jpg

Nemrégiben a Brit Szerencsejáték Bizottság kutatása is azt az eredményt hozta, hogy a loot box nem szerencsejáték, és az EA képviselői is ezt hozták fel.

"Egyetértünk a Brit Szerencsejáték Bizottság, az Ausztrál Szerencsejáték Bizottság és más hasonló bizottságokkal, miszerint ezek nem számítanak szerencsejátéknak, és elutasítjuk azt is, hogy lenne bizonyíték, ami azt mutatja, hogy szerencsejátékra hajlamossá teszik az embert. Úgy gondoljuk, hogy ez inkább olyan, mint sok más termék, amit az emberek élveznek egészséges módon, és szeretik a meglepetést."

Úgy tűnik tehát, hogy az Egyesült Királyságban a kutatás ellenére továbbra is téma a loot box, amit egyes országokban már betiltottak, és már az Egyesült Államokban is vannak ilyesfajta törekvések. Az pedig eddig is egyértelmű volt, hogy az EA lehet a legfőbb célpont, főként a FIFA Ultimate Team miatt, de az eddigi legnagyobb loot box-botrányt is ők robbantották ki anno a Star War Battlefront 2-vel.