Megmenekült a Hellgate London?Lehet, hogy megússza a végleges bezárást a Hellgate: London, ugyanis két rajongói oldal, és a HanbitSoft szerint is újra kinyitnak a pokol kapui. Azt ugyebár tudjuk, hogy nyáron elsüllyedt a Flagship stúdió hajója, és kis híján magával rántotta a Hellgate: Londont is, azonban a Namco és a HanbitSoft a segítségére sietett, ugyanis előbbi vállalta a szerverek működtetését egészen 2009. január 31-ig -- persze azután bezárja őket. Utóbbi pedig a Game Espresso blog értesülései szerint megegyezett a Flagshippel a Hellgate és a Mythos jogait illetően (erről már augusztusban írtunk, lásd a kapcsolódó hírt - ]{r.), és így mind a két játék fejlesztését folytatják, valamint a Hellgaten egy új csapat dolgozik majd, amit a T3 Entertainment az egykori flagshipes és blizzardos fejlesztőkből toborzott. A Hellgate Koreában részben ingyenes lesz, de arról nem szól a fáma, hogy mi lesz az európai játékosokkal.

További reménykedésre adhat okot a HanbitSoft hivatalos oldalán megjelent plakát, ami arra figyelmezet, hogy itt van halloween, és nagyszerű buli lesz a játék szerverein, és még hibajavítások is várhatóak. A plakáton a HanbitSoft mellet láthatjuk, hogy a Redbana USA neve is szerepel, amiről csupán annyit tudunk, hogy egy tajvani MMOG-kre szakosodott vállalat, amelynek az Egyesült Államokbeli központja San Franciscóban van, pont ott, ahol előzőleg a Flagship székhelye is volt. Sajnos nem tudjuk, hogy a Redbanát milyen kapcsolat fűzi a projekthez, de lehet, hogy ők biztosítják majd a szerverek működtetéshez szükséges szakértelmet az esetleges újraindulás után, de az is lehet, hogy egy új játék fejlesztésbe kezdtek.

Amint látjuk, korai még temetni a játékot, ugyanis a helyzet jelen állása szerint még lesz bőven lehetőségünk démonokat irtani London utcáin.