• A WHO idén májusban nyilvánította betegségnek a játékfüggőséget
  • Most pedig megnyílt az első klinika is ennek a kezelésére
  • Mely Londonban található, de a Skype segítségével máshol élő fiatalokat is tud fogadni

A játékfüggőség betegséggé nyilvánításáról régóta zajlottak már viták, azonban az Egészségügyi Világszervezet csak idén májusban tett pontot a kérdésre, mikor megalkották a játékfüggőség definícióját. A döntést akkor meglehetősen vegyesen fogadtatásban részesült, ez azonban szemlátomást nem szegte kedvét az NHS-nek, azaz az Egyesült Királyság Országos Egészségügyi Szolgálatának, hiszen nemrég megnyitották az első játékfüggőséget kezelő klinikájukat.

A Londonban található intézmény a tervek szerint 13 és 25 év között, játékfüggőségben szenvedő fiatalokat fog gyógyítani, akár személyesen, akár Skype segítségével, amennyiben valaki messze él a fővárostól. A bejelentés alkalmából megszólalt az NHS England vezetője, Simon Stevens, is, aki a következőket mondta:

„Az egészségügyi igények folyamatosan változnak, ezért az NHS-nek is mindig változnia kell. Ez a klinika válasz egy egyre növekvő problémára, mely része azoknak a veszélyeknek, melyek a gyerekekre és a fiatalokra leselkednek napjainkban.”

Az NHS klinikájára már most is be lehet utalni a fiatalokat, az intézmény a tervek szerint jövő hónapban kezdi meg a működését.  

levrov-jatekfuggoseg.jpg