A Square Enix nemsokára új elnököt kap, Macuda Joszuke pedig már most feni a fejszéjét, hogy jól odasózzon vele a szerinte nem elég nyereséges fejlesztések fejére. Nem tetszik neki ugyanis, hogy az elméletileg ipari meghatározó szereppel bíró franchise-ok egész sorát tulajdonló (Final Fantasy, Dragon Quest, Tomb Raider, Hitman stb.) cég 13 milliárd jenes, azaz átszámítva közel 33 millárd forintos veszteséggel zárta a 2012-es üzleti évet. Macuda egy üzleti konferencián nyíltan közölte, hogy ha végre ő ül majd az elnöki bőrfotelben, személyesen nyirbálja meg a vállalat kiadásait.

"Amint sikerrel berendezkedtem elnöki pozíciómban, azt tervezem, hogy átértékelem a Square Enix kötelességeit, kiadásait, üzleti döntéseit, méghozzá kizárólag anyagi szempontok szerint. A környezet radikális átalakítása közben kielemzem azt is, mi működik, és mi nem működik a cégünkben, majd megsokszorozom a sikeres vállalati ágak erőforrásait, és elsorvasztom a sikertelenekét."

Nem mondom, kemény szavak. Hogy ez mit jelent a Square Enix dolgozóira nézve -- különösképp az olyan megosztó figurákra, mint az FF-szériát egy ideje rossz szélirányba kormányozó, majd nemrég lemondó Vada Joicsi --, egyelőre megjósolhatatlan, noha az sosem hat szívderítően, hogy ha egy új, szigorú tekintetű fönök már az első értekezleten olyan szavakat használ, mint a "radikális" vagy az "anyagi". Még szerencse, hogy az Eidostól örökölt címek biztonságban vannak, hisz mind a Hitman, mind a Tomb Raider remekül szerepelt a kasszáknál.

Megnyirbálja cégét a Square Enix új elnöke