Mégsem szűnik meg a Games for Windows Live, pedig mindenki ezt hitte és gondolta, így sokan a Steamre váltottak, készülődve a szolgáltatás teljes leállítására, sőt még a Microsoft istállójába tartozó Twisted Pixel Games is úgy döntött, hogy nem fogják a továbbiakban használni a redmondiak gyűlölt rendszerét.

Mégis honnan jött akkor az, hogy leáll a Games for Windows Live? Ehhez vissza kell mennünk az időben egészen tavaly augusztusig, amikor a kiderült, hogy többet nem vehetünk játékokat és tölthetünk le kiegészítőket, frissítéseket, majd az Age of Empires Online oldalán egy rövid időre felkerült egy bejegyzés, miszerint a rendszer le fog állni 2014. július elsején. Ennyi kellett ahhoz, hogy az ominózus, a bezárást beharangozó bejegyzést kész ténynek vegyünk, annak ellenére is, hogy a Microsoft konkrétan egyszer sem mondta, hogy tényleg be fog zárni.

A teljes sajtó, így mi is úgy hoztuk le a dolgot, hogy leáll a Games for Windows Live, de nem csak mi, hanem a fejlesztők is így gondolták, ezért aztán meglepetésként jött a hír: nem szűnik meg a GfWL. Ezt a Microsoft mondta el egy ma kiadott közleményben, de az már nem tisztázott, hogy mik a tervek ezzel a vegetáló szolgáltatással -- bár Phil Spencer korábban azt mondta, hogy újult erővel szeretnének a PC-s játékosokra koncentrálni.

Games for Windows Live