• Jön a The Forbidden Library Hearthstone esemény
  • Balansz változások és újdonságok egyaránt várhatóak

A Blizzard bejelentette, hogy szeptember 8-án kezdetét veszi a The Forbidden Library névre hallgató Hearthstone esemény, mely témáját tekintve a legutóbbi kiegészítőhöz, a Scholomance Academy-hez kapcsolódik majd, és három héten keresztül, egészen szeptember 29-ig élvezhetjük majd a különféle újdonságokat.

hearthstone-the-forbidden-library-event.jpg

Első felvonásként egy új patch érkezik jövő hét kedden, melyben balansz változások is lesznek. Három lap gyengül: a Secret Passage 4 helyett 5 lapot ad, a Cabal Acolyte 2/6 helyett 2/4 lesz, a Darkglare pedig 3 manás 3/4 helyett 2 manás 2/3 minionná válik, és már csak 1 manakristályt ad vissza 2 helyett, ha sebződünk. További két kártya pedig erősödik: a Totem Goliath 4/5 helyett 5/5 lesz, ráadásul a 2-es Overloadot is leveszik 1-re, míg az Archwitch Willow 9 mana 7/7 helyett 8 mana 5/5 statokkal fog rendelkezni.

A Battlegrounds mód is kap egy régóta várt újítást: ez a Battlegrounds Parties, ahol immáron nemcsak egy játékost hívhatunk be egy közös játékba. 4 játékosig egy normál Ranked meccset tudunk játszani ugyanúgy, mint eddig, 5-8 fős party esetén viszont a játék átvált privát mérkőzésre. Érkezik emellett három új hős, egy új minion is (Micro Mummy), a Pack Leader gyengítést kap, a Mecharoo pedig kikerül a játékmódból.

A buli szeptember 15-én folytatódik a Book of Heroes single player kalanddal, mely a 10 alap hős történetét fogja elmesélni egy éven keresztül. Az első felvonás Jaina Prodmoore-ra fókuszál majd, akivel ha le tudjuk győzni mind a 8 főellenfelet, akkor kapunk egy csak Mage kártyákat tartalmazó kártyapakkot.

Végezetül szeptember 23-án visszatér az egy hétig tartó Heroic Brawliseum, ahol 1000 aranyba kerülő beülővel mehetünk neki az igen komoly jutalmaknak, egy olyan játékmódban, amely az Arena mód szabályait (3 vereség vagy 12 győzelem) kombinálja a constructed játékkal, vagyis saját paklikkal játszhatunk.

A felsorolt újdonságokról a Hearthstone hivatalos oldalán még bővebben olvashattok.