• 2023. december 20-án debütál a Szellemirtók 4
  • Jason Reitman rendező a Firehouse kódnevet adta meg a film hívószavaként
  • Ez Spenglerék régi manhattani háza, ahová unokái visszatérnek a folytatásban
  • Ismét ott van a stábban Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Paul Rudd és Carrie Coon

A tavalyi Szellemirtók: Örökség (Afterlife) nem aratott osztatlan sikert. A 75 millió dolláros költségvetésből készült film mindössze 220 milliós bevételt hozott és a visszajelzések sem voltak túlzottan pozitívak. A Sony vezetése azonban a 2016-os remake bukását követően megengedően viszonyul a produkcióhoz, szívesen építene új franchise-t a klasszikus címre. Ennek megfelelően már készül is a negyedik epizód, ami 2023. december 20-án, karácsony előtt kerül majd mozikba.

Az eredeti filmeket jegyző Ivan Reitman sajnos már producerként sem vehet részt a munkálatokban. A rendezői székbe visszatérő fia, Jason Reitman viszi tovább örökségét, aki újfent Gil Kanen oldalán jegyzi a forgatókönyvet. A film munkacíme Firehouse, ami Spengler régi manhattani otthonára utal.

fuydi3uyaao3xv.jpg
(A kép forrása: Ghostbusters, Twitter)

Az örökségben megismert – Mckenna Grace és Finn Wolfhard alakította – fiatalok csatlakoznak a legendás szellemirtókhoz, és New Yorkban folytatják kalandjaikat. Bill Murray, Dan Aykroyd és Ernie Hudson triója mellett viszontláthatjuk Paul Rudd és Carrie Coon előző részben feltűnt párosát is, illetve Sigourney Weaver ezúttal feltehetően komolyabb szerepet kap.

Az új animációs sorozatról itt olvashattok bővebben.