• Jason Reitman rendező a Firehouse kódnevet adta meg az új Szellemirtók film hívószavaként
  • Ez Spenglerék régi manhattani háza, ahová unokái visszatérnek a folytatásban
  • Ismét ott van a stábban Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Paul Rudd és Carrie Coon
  • A Sony és a Netflix Szellemirtók animációs sorozatot készít

A Szellemirtók: Örökség (Afterlife) online bemutatással is csupán csalódást keltő 220 millió dollárt fialt, a Sony azonban a járvány számlájára írhatta a szerény eredményt, és megrendelte a következő epizódot. A filmet ismét az eredeti részeket jegyző Ivan Reitman fia, Jason Reitman rendezi. Előbbi részt vett az Örökség munkálataiban is, a folytatást azonban már nem láthatja, ugyanis februárban sajnálatos módon elhunyt.

A forgatókönyvet Jason Reitman és Gil Kenan ismét közösen írják, illetve visszatér a stábba a tinihősöket alakító Mckenna Grace és Finn Wolfhard, valamint a felnőtteket megformáló Paul Rudd és Carrie Coon is. A történetről egyelőre annyit tudunk, hogy Spengler unokái visszatérnek nagyapjuk New York-i házába. Újabb kalandjaik során feltehetően ismét megjelennek a régi szellemirtók, Bill MurrayDan AykroydErnie Hudson és Sigourney Weaver. Jason Reitman ma közösségi oldalán osztott meg cím híján egy „kódnevet”: a Firehouse szó az új film hívószava – ez a bizonyos manhatteni ház.

Animációs sorozat

Szintén friss hír, hogy készül egy animációs sorozat a Sony Pictures Animation és a Netflix égisze alatt, Jason Reitman és Gil Kenan produceri részvételével. Ennek címét, történetét és tervezett bemutatódátumát sem közölték még. Korábban egyébként két Szellemirtók animációs széria futott. A The Real Ghostbusters 140 epizódját az ABC csatorna vetítette 1986 és 1991 között, míg az 1997-es Extreme Ghostbusters egy évadot élt meg. Utóbbiban új karakterek mutatkoztak be, bár a csapatot Spengler vezette, míg az ABC sorozata az eredeti hősöket követte.

Nektek hogy tetszett az Örökség? Hogyan folytatnátok a filmeket? Milyen Szellemirtók animációs sorozatot látnátok szívesen? Írjátok meg kommentben!