Egy japán weblap, a PC Impress Watch mikrofonvégre kapta Hirai Kazt, a Sony Computer Entertainment vezetőjét, hogy ugyan mondjon már valamit a következő Plyastationről. Sajnos azonban Kaz eléggé lelombozó volt. Kifejtette, hogy a PS3 csak 2006-ban került boltokba, s hogy akkor is megmondták, a masinának 10 éves életciklust tervezett a Sony. Így aztán egy új konzol helyett a jelenlegi teljesítményének kisajtolása a cél, na meg persze az NGP, sőt, Hirai szerint a két konzol összekapcsolása is új területekre vezetheti a Sonyt. Lényeg a lényeg:

"Úgy gondolom, a PS3 még sokáig virágzani fog. Épp ezért egy PS4, vagy bármilyen otthoni konzol terve nem olyasmi, ami akárcsak vitakérdés lenne a cégnél. Ez azt jelenti, hogy maximálisan a PS3-ra összpontosítunk."

S hogy mit jelent ez? Nos, az ég világon semmit. Egy konzolgyártó számára ugyanis nem úgy mennek a dolgok, hogy egyik nap nekiesnek tervezni egy új gépet. Ehelyett folyamatos munkában vannak, kutatnak, kísérleteznek, szóval ha lesz valaha PS4, akkor az már javában fejlesztés alatt áll a Sonynál. A furcsa csak az, hogy míg a Nintendo nyíltan beszél a jövőről, a Sony elzárkózik -- bizonyára félnek a Microsofttól, a redmondiak ugyanis ebben a generációban is megnehezítették a japánok dolgát.