A Metin 2 tehát egy MMORPG. Grafikája talán nem döngöl földbe senkit, de ennek ára van - pontosabban épp, hogy ára nincs, ugyanis a játékhoz mindössze egy regisztrációra van szükség, azaz teljesen ingyenes a drága, ennek okán aztán nyugodtan el lehet nézni neki a kissé egyszerűbb, szolidabb kimonót.

Metin 2: MMORPG, ingyenA játék alapfelütése kissé sablonos: az egykoron virágzó és egységes távol-keleti birodalomra váratlanul meteorzápor hullott, a Metin-kőnek nevezett égi ajándék nemcsak a geográfiát formálta át, megfertőzte az élőlényeket, brutális, mutáns szörnyeket és élőholtakat hozva létre. Az ország négy tartományra szakadt, ebből csak a széleken lévő három lakott, a középső terület súlyosan fertőzött, ahová még mindig potyog a kőeső. A Metin egyébként fantasztikus erőt sugároz, és hatalmat ígér, így persze megkezdődött érte az öldöklő harc – ebbe kapcsolódunk be.

Négy karakterosztály lesz, mindegyik két ágon fejleszthető tovább a megfelelő szintre lépés után:

  • A harcos a fizikai erő és a lelki egyensúly bajnoka, a specializálástól függően akár kétkezes kardokat is forgathat nehézpáncélzatban, vagy a védekezésben jeleskedhet.
  • A nindzsa természetesen gyors és ügyes, profi gyilkos, könnyűvértezetben. Képezhető tőrös közelharcossá, vagy ügyes íjásszá is.
  • A sámán képzésétől függően lehet erős mágikus támadó, vagy a társait segítő támogatókarakter is.
  • A sura egy vegyes harcos karakter: lehet kardos közelharcos, vagy mágiával operáló távolsági támadó is.

Metin 2: MMORPG, ingyen

További jellemzők:

  • Élethű távol-keleti falvak, környezet, karakterek.
  • Intelligens szörnyek, különböző erősséggel (ahol magas koncentrációjú a Metin, főleg oda kell figyelni rájuk).
  • Guild alapú rendszer, azaz létre lehet hozni klánokat, közös kalandozásra, csatákra. Lesznek bázisok, melyeket meg lehet szerezni, ezekkel együtt támogató NPC-k is birtokunkba kerülnek.
  • PvP harcok, tartományok egymás elleni háborúja, a győztes az adott országrész vagyonára és természeti kincseire is ráteheti a kezét. Ha részt veszel a csatában, a katonai ranglétrán is feljebb kúszol, ami plusz bónuszokat ér majd a későbbi birodalmi hadakozások során.
  • „Király mód”: a sikeres játékost az ország fejévé lehet választani, ez népének további bónuszokat biztosít a harcmezőn.
  • A sikeres küldetések jutalmául saját lóhoz juthatsz, mellyel gyorsabban bejárhatod a világot, és a csatákban is előnyhöz jutsz.
  • Lehet horgászni, a pecabottól, a csalitól és a saját képességedtől függ, mit fogsz ki. Ez nem csak amolyan mellékes móka, ugyanis a zsákmányból HP- és manaregenereráló lét főzhetsz.
  • Eszközöket lehet készíteni és azokat fejleszteni a megfelelő képességek birtokában.
A játék Ázsiában, illetve kontinensünkön Némethonban már játszható egy ideje (ennek hivatalos oldaláról gyűjtöttem össze a cikkben található anyag jó részét), a nemzetközi verzió nyárra várható; amint elérhetővé válik, természetesen jelezzük majd, hogy a vállalkozó szelleműek megkezdhessék a kalandozást. Egyelőre be kell érnetek pár képpel, illetve a kedvcsináló videóval, melyet megnézhettek itt lent, de ha nem jól menne (erősen ajánlott hozzá széles sávú elérés), a letöltések között megtaláljátok a jobb felbontású, avi kiterjesztésű (300 megás!) verziót is.