• Mike Wilkant a Metroid Prime Trilogy esetleges átiratáról kérdezték
  • A dizájner a harmadik rész miatt nem lát rá túl nagy esélyt, hogy elkészül

Nagyon régóta hallani már olyan pletykákat, hogy az eredetileg Wii-re megjelent Metroid Prime Trilogy a Nintendo mostani konzoljára is el fog látogatni, a Nintendo pedig állítólag csak azért késlekedik vele, mert a Metroid Prime 4 fejlesztése is komoly csúszásban van. Mike Wilkan azonban – aki mindhárom játékon dolgozott dizájnerként, de azóta már elhagyta a csapatot – úgy véli, hogy a trilógia átültetése Switch-re jóval nehezebb feladat, mint azt sokan gondolnák.

Az igazi kihívást a harmadik rész jelenti, amely ugyebár Wii-re jelent meg, ennek megfelelően pedig erősen épített a Wiimote kontroller mozgásérzékelős képességeire. A Switch ezeket a játékelemeket nem tudná ugyanúgy leképezni, így teljesen át kellene szabni mindent, a Retro Studios csapata ráadásul már nem is fér hozzá a funkcionális szerkesztőkhöz, ami tovább nehezíti a feladatot.

"Már az önmagában egy évbe telne egy 4-5 fős csapat számára, hogy újraépítsék azt a több száz interakciót, ami a Metroid Prime 3-ban található, nem is beszélve arról, hogy újra kellene hangolni a játékmenetet is, hogy az igazodjon a lassabb hagyományos irányításhoz"nyilatkozta Wilkan.

metroid-prime-megerkezett-a-rajongoi-2d-s-valtozat-demoja.jpg